Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, February 19, 2011

♥♥ Antara Duit dan Cinta ♥♥

Assalammualaikum...

Manusia boleh jadi giler sebab DUIT dan CINTA. Betul tak ?? Bagi lelaki, ada 2 jenis giler yang amat2 bahaya… Gila KERJA atau gila PEREMPUAN… Yang mana satukah anda ? Pilih, jangan tak pilih… Heheheh.. Pikir la sendiri yee … ^_^

Di zaman yang segala2nye berpaksikan duit ni, kita takkan dapat lari bila manusia semankin bertindak diluar kawalan. Ada yang jadi gila sebab DUIT, ada yang membunuh hanya kerana DUIT. Jangan tak caya kalau ada pasangan yang bercerai berai kerana DUIT… Bahaya menda yang dipanggil D.U.I.T ni kan…. Menakutkan… %____@

 

Lagi satu benda yang merbahaya jika diturutkan sangat adalah CINTA. Aku tak kata CINTA ni salah, tapi kalau ianya membuatkan orang jadi gila dan saling berbunuhan, bukan ke giler namanya tuuu ???


Bukan salah DUIT kalau disebabkannye manusia jadi sakit,
Bukan salah CINTA kalau disbabkannya manusia jadi buta…

Tuhan dah bagi AKAL kan? Apalagi… Pepandailah nak gunakannya selain jadikan IMAN didada sebagai pegangan… Insyallah… Kita akan selamat… PEACE !!

W'salam... 

Adiossss...



5 comments:

Ayuni said...

betul, ader org lg ske memilih duit dr kwn...

Ina said...

betul tu..tapi..sekarang ni..tanpa duit pun susah gak..bergerak sikit je duit..lagi-lagi kat kl ni..
http://inanazir.blogspot.com

AdiaLuze said...

Ayuni : Betul tu.. Sadis kan :(

Ina : Tapi jangan sampai DUIT ni buat kita hilang pedoman ok... ;)

nur aisya humaira said...

saya pilih duit...hehe..:)

AdiaLuze said...

nur aisya humaira : Jwapan yang realistik......Bagus !!! Tahniah kerana jujur... :D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu