Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 8, 2011

Kaya....Memang Kaya...

Assalammualaikum...

Rezeki,rezeki....Mmmm...Zaman sekarang ni kalau kita tanya anak kita apa cita2 diaorang bila besar nanti, janganlah terkejut kalau ada antara mereka yang menjawab 'Penoreh Getah' yeee...Hehehe....

Bunyi cam kelakar tapi, bila baca suratkabo hari ni, perasaan klalor tu jadi serius plak tetiba..Kalo korang tak caya, meh baca niii :

Penoreh raih RM8,000 sebulan

KUALA TERENGGANU - Dengan hanya bekerja tiga hari seminggu, seorang penoreh getah di negara ini mampu meraih pendapatan di antara RM3,000 hingga RM8,000 sebulan.

Malah, kebanyakan penoreh getah yang ditemui mengakui pendapatan mereka sejak kebelakangan ini jauh lebih besar berbanding gaji sesetengah kakitangan kerajaan.

Seorang penoreh, Wan Alias Wan Muda, 37, dari Felda Belara dekat sini berkata, cuaca yang baik sejak sebulan lalu memberi peluang kepada penoreh getah sepertinya untuk meraih pendapatan tiga kali ganda lebih banyak berbanding sebelum ini.

Menurutnya, dengan harga getah di pasaran mencecah sehingga RM8 sekilogram, dia mampu meraih pendapatan bersih kira-kira RM3,500 sebulan.

"Kalau orang nak tanya berapa pendapatan saya sebulan, saya hanya boleh jawab pendapatan saya lebih besar daripada guru," katanya ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.

SUMBER : Kosmo Online


Haaaa...sekarang korang tau la betapa seriusnye rasa bila gaji Penoreh Getah laaa ni lagi besar dari gaji Cikgu....Keje 3 hari je seminggu...Takyah sesibuk nak buat OT ke, nak stayback siapkan keje ke...Siap boleh merasai udara segar setiap hari lagi tau...Jeles tak?? Aku serius jeles ngan diaorang ni... Yang dulu dok tebang pokok getah sebab nak tanam kelapa sawit tu mesti menyesal giler kan... ^_________^

W'salam...

Adiossss...

3 comments:

CGG said...

wah mmg kaya!
rezeki

asybedazzle said...

jd pernoreh pun bleh jd jutawan skang. hehe

AdiaLuze said...

CGG : KAyo pakcik !!! Thehehehe...

asybedazzle : Tu la pasal...haiiishhh...

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu