Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 9, 2011

Petua Murah Rezeki : Episod 2 (Akhir)

Assalammualaikum...

Okeh...Aku nak sambung bahagian akhir petua petue aku ni...Jom baca jom !!!

BERSILATURRAHIM

Hidup kat dunia ni kita akan sentiasa saling memerlukan dan bergantungan. Berkawan biar beribu, bermusuh jangan sekali.

Nota : Erat2kanlah ikatan yang sedia ada, supaya hidup aman sentiasa...ewah2...berpantun la plak...

BERHIJRAH DI JALAN ALLAH
Ertinya, berhijrah di jalan Allah ialah keluar daripada kekufuran kepada jalan keimanan.

Nota : Tapi jangan sampai keluar dari kekufuran dan masuk dalam kesesatan yeee...Nauzubillah...

BERBUAT BAIK KEPADA ORANG-ORANG YANG LEMAH

Ertinye, orang2 yang dianggap lemah adalah mereka yang dikategorikan dalam golongan OKU, golongan miskin tegar dan golongan2 yang teraniaya.

Nota : Kepada kaum2 wanita, jangan suka2 nak memasukkan diri dalam kategori ni ye sebabnye, Tuhan jadikan kita dengan kekuatan yang tak ada dalam diri lelaki iaitu kekuatan melahirkan anak...Jangan biar diri dianggap lemah dan menagih simpati dari orang lain...

MENDERMA KEPADA PARA PENUNTUT ILMU AGAMA
Menderma kepada badan2 kebajikan yang sah taraf dan bukannye pada mereka2 yang hanya mengambil kesempatan diatas nama badan2 keagamaan.

Nota : Menderma biar sikit tapi ikhlas dari banyak tapi niat nak menunjuk2.

MENGAMALKAN AYAT SERIBU DINAR

Ayat yang bermaksud : Barangsiapa yang bertakwa kepada ALLAH nescaya diberiNya kelapangan dan diberiNya rezki yang tak terhingga dan barangsiapa yang bertawakkal kepada ALLAH akan dijaminNya. Sesungguhnya ALLAH sangat tegas dalam perintahNya dan Dialah yang mentakdirkan segala sesuatu.

Nota : Rasanye ayat ini adalah tips yang paling mudah untuk dipraktikkan...Betul tak kawan2.... Hehehe

Begitulah adanye rahsia untuk dimurahkan rezeki. Ada kesempatan yang lain akan aku kongsi lagi ilmu2 bermanfaat yang dapat kita praktikkan bersama...Insyallah...

W'salam...

Adiossss...

2 comments:

CGG said...

amalkan selalu..insyaallah sume baik2 aje
thanks sis kongsi ngan cgg

AdiaLuze said...

CGG : Tula..marilah kita cuba amalkan seadanye...ilmu yg baik adalah untuk dikongsi...

Glad to share this with my frenz :)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu