Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 16, 2011

Ajaibnye Rasa

Assalammualaikum...

Cinta dan benci bukan boleh dipaksa kan??

Ajaibkan 2 perasaan ni..Ianye akan datang dengan sendiri tanpa mengira masa, tempat dan siapa.

 
CINTA. Satu perkataan yang sering disalah tafsirkan oleh manusia. Bila jatuh cinta pada orang yang tak sepatutnye, atau bila jadi bodoh kerana cinta, atau bila jadi gila kerana cinta, orang akan kata ‘Cinta itu buta’… Kesian CINTA…Dah la tak bermata… Tup2 dituduh buta plak..Ish,ish,ish…

Siapa yang buta sebenarnye? Bukan manusia ker? Bila jatuh cinta dengan ‘orang punye’, bukan salah pemilihan sendiri ker? Bila buat menda2 bodoh kerana cinta, bukan atas kehendak sendiri ker? Dan bila jadi gila kerana cinta tak berbalas, atau cinta yang terlalu mendalam, bukan atas kawalan diri sendiri ker?

Sebab tulah Allah kurniakan kita sesuatu yang dinamakan AKAL dan HATI…Akal untuk membezakan baik dan buruk manakala hati untuk merasa betul atau salah sesuatu perkara atau perbuatan itu… Betul tak ???

Aku taknak kata banyak kerana aku pun penah jadi bodoh sebab CINTA, pernah jadi gila sebab CINTA dan penah hilang kawalan sebab CINTA… Lagipun, bukan ke kita ni hanya manusia biasa yang tak pernah lari dari berbuat salah… ?

 
BENCI. Orang kata antara Cinta dan Benci hanya dipisahkan dengan satu garis yang sangat halus…Tapi, ofkoz la kita tak nampak…hehehe

Jangan kita terlalu Cinta keran sok lusa mungkin kita akan membenci. Jangan pula kita terlalu Benci kerana sok lusa kita mungkin akan menyintai. Biasa tak dengan ayat2 seperti itu? Mungkin tak biasa, tapi penah la kaaannn… Ahaksss…

Bukan apa, Benci ni umpama racun dan Cinta ni umpama ubat. Saling bertentangan tapi takkan dapat dipisahkan antara satu sama lain… Betul tak ?

Tak caya ? Kalau tak caya, cuba korang cari seseorang yang benci ngan korang. Cuba mulai dari saat ini, korang berbaik2 ngan dia (beri Cinta)… Cuba tengok… Lama2 dia pun akan jadi penat membenci… Tengok2 dia leh jadi best fren korang… Nak tau, cuba la buat dulu ! Hikhikhik…


Wokeylah.. Takyah la aku membebel lagi… Korang pun boleh pikir sendiri apa itu CINTA, apa itu BENCI… Bukan susah pun… Ye tak ?? ^______^

W'salam...

Adiossss...


1 comment:

Nick name R E A D.. said...

Follower no 362. Salam kenal semua..

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu