Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, February 12, 2011

Orang Dah Kata HARAM, HARAM laaaa...

Assalammualaikum...

Waaahhh kebosanan aku kat rumah sekarang ni…Laki aku keja tak balik lagi….Sibuk katanye…Yelah…Laki aku kan keja kat kompeni yang amik order anto bunga secara online…Dekat2 valentine ni, dia kata order dekat2 600 la jugak…Huiiihhhh…Letih nak mengantonye tuuu..

Aku cakap ngan dia, mintak2 takde la orang melayu kita yang dok buat order semata2 menyambut hari valentine tuh…Laki aku kata, ada je order dari orang melayu….Tapi hasben anto kat bini la…Sebagai tanda kasih kata laki aku…

Tapi, dalam banyak2 hari dalam setahun ni, kenapala hari Valentine yang diamiknye sebagai hari dia menunjukkan kasihnye pada si isteri…Haiiish…. Tak paham la aku…. Dah kata sambut valentine tu kan ke HARAM…Tapi, masih ada lagi yang buat tak paham…Entahlaaaa…Lantak korang la…

Korang tau ke pengertian hari valentine tuh? Haa…Ni aku nak kongsi nagn korang info yang aku gugelkan tadi….

Pengertian Valentine Day :

Ø  > Saint Valentine's Day, biasanya disingkat menjadi Hari Valentine, merupakan peringatan tahunan yang diadakan pada tarikh 14 Februari untuk merayakan cinta dan kasih sayang antara sahabatyang akrab.

Ø  > Ianye dinamakan sempena nama salah seorang pendakwah kristian iaitu Saint Valentine dan telah diperkukuhkan lagi oleh Pope Gelasius I dalam tahun 500 AD.

Haaa…korang dah dapat kan serba sedikit gambarn tujuan sebenar sambutan pada hari tersebut diadakan? Kalau nak lagi tau, baca je la kat SINI.

Jadinye kengkawan semua yang beragama Islam, kalau nak mencontohi budaya agama lain, kaji la dulu apa agaknye kesannye pada Iman dan kepercayaan kita kay…Jangan nak mengikut membuta tuli je wokey !!!!

Gambo kontrevesi je kan...Ahakss
  W'salam...

Adiossss...


5 comments:

Ain Zulaikha said...

yaaaaa sama2 lah kita bendung hari ni..

lina said...

aida - tula tak faham kenapa org melayu tak faham2 yg fatwa pun kata haram...HARI yg BESAR spt MAULIDURASUL tak nak pulak sambut besar2an....BERSALAWAT banyak2 kalau tak ada rasullulah kita semua ni tak tahu cam mana....nak akhir zaman dh ni.

AdiaLuze said...

AinZ : Yaaaa!! MArilah kita bersepakat !!

Lina : Dah akhir zaman pun kak..tunggu 'masa' je ni...Hmmm..

PUANSTOBERI said...

Setiap hari adalah hari berkasih sayang. awww... :D

AdiaLuze said...

PnS : Betol tu Reen...Hari2 pun sayang :)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu