Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 25, 2011

Apa ?? POLITIK ?? Tidaaaaaaaaaaaaaakkkk !!!!

Assalammualaikum...


Aduyaaaiii... Tetiba je sakit kepala aku bila terdengar isu2 yang menjijikkan dan meloyakan dalam bab Politik ni... Menyampah laaa !!! Tolonglaaaaa !!!!

Aku bukannye suka sangat pun nak amik tau hak ehwal politik ni, tapi kengkadang tu kena la jugak amik tau kannn... Hmmmphh... Tapiiiiiiiiii kalau dah ter'tahu' tu, alamatnye, mestilah ter'sakit' hati sesangat...

Nak cakap lebih2 pun aku bukannye Ahli Politik tegar yang bijak menabur janji, menjulang panji... Cukuplah sekadar aku telah cuba sedaya upaya memilih pemimpin dengan mengikut garis panduan yang telah ditentukan dalam Islam...

Sejak dari sekolah, aku selalu terpikir yang POLITIK = KOTOR. Sekarang ni, bila peningkatan umur semankin dirasai, aku masih la terpikir benda yang sama. Bukan nak menghukum, tapi sekadar meluah apa yang aku rasa... Mungkin agak dangkal, tapi, takpeeeelaaa...

Nak difikirkan pun xleh sangat sebab nanti kepala aku yang sakit.. Kalo bukak topik 'P' ni ngan laki aku, sahihlah berdebat sampai tangan bersimpang siur (ala2 Karam Singh Walia)... Dasat tau.. Kadang2 sampai aku nak menangis rasanya... Uhuk Uhuk Uhuk...

Korang dah Lunch ker? Aku makan Nasi Kerabu hari ni. Beli ngan Makcik yang meniaga naik Van. Sedaaaappp sesangat.. Lauk daging goreng ngan telur masin baru RM3.50... Murah kan …? Sebab tu la ramai pelanggan dia.. Meniaga ni, walaupun kita kenakan harga mahal, kalau tak berkat, takdenye nak kaya sangat... Kalau kaya pun, mesti adaaaaa jeee benda yang jadi dan menyebabkan kena keluarkan duit lagi banyak... Jadi marilah kita fikir2kan..

Hidup ni tak lama mana ,
Adakala bahagia adakala derita,
Yang kekal adalah kihidupan 'disana',
Dimana amal dan ibadah yang akan berkata2...


W'salam... 
 

Adiossss... 
 



2 comments:

Azza Firza said...

nasihat yang baik,

AdiaLuze said...

Azza Firza : Sekadar perkongsian sebuah rasa... Hehehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu