Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 24, 2011

Macam La Ko Tu Bagussss Sangat.. Huh !!!

Assalammualaikum...

Malam tadi sapa tengok Malaysia lawan Pakistan ?? Best kan.. Lagi best sebab MENANG !!! Yeeeaaayyy !!! ^__^.. Alhamdulillah..

Lambat betul aku nak citer pasal kemenangan di atas tu kaan... Saje je simpan bahan.. Hehehe.. Takdelah... Aku lupeeeee... >____<

Aku baru je balik dari Meeting ngan client kat Putajaya.. Kenyang aku hari ni kena 'tabuh' ngan client... Seronok giler... Ahaksss... Tapi nak buat camne.. “Customer Alwaysss Right ! “.. Walaupun nampak cam bodoh tu kat diaorang, tapi sebab mereka adalah customer, terpaksalah 'yakan' jeeee... Uhukuhukuhuk... !___!

Bila aku tenung2 balik segala rungutan dan aduan tentang syarikat aku yang tak kena dimata diaorang, ada sesetengah perkara yang aku rasa terlalu MENGARUT !!! Dalam sesebuah sistem buatan manusia, dan dengan bayaran yang tak setinggi mana, mereka mengharapkan 120% kesempurnaan. Ingin menanbah itu dan ini dalam aplikasi yang dibuat tanpa memikirkan tentang perbelanjaan dan pengorbanan yang terpaksa kami tanggung dari sudut masa dan kewangan !

Entahlah... Memang macamtu kot fitrah manusia... Mengharapkan kesempurnaan daripada orang lain tanpa mencermin keadaan diri sendiri dulu.. Huh...

Tapi, takpela... Ikutkan je la rentak tarian mereka kerana at the end of day, kami bekerja atas tujuan yang sama... Samaada to serve the best for our country ataupun sekadar untuk mencari rezeki yang halal untuk menampung kehidupan...

Atas tujuan yang mana pun, kita hidup memang kena kerja kan.. Supaya tak menyusahkan orang lain... Jadinye, selagi ada kudrat, keja je la.. Yang penting biarlah dengan cara dan dari sumber yang HALAL... Amiinnn...

W'salam...

Adiossss...



6 comments:

Ina said...

As Salam..yes..yg penting halal. kalau org marah tu buat bodo je la..walaupun sakit hati..

iLa sokmO said...

mcm 2 la customer..kalo xslhkn kite salahkn sistem tempt kite bkrja..ckp lembap la itu la ini la..nasib baek customer..baek buruk trpakse trime ..adui...

AdiaLuze said...

Ina : Buat bodo je la tadi tuu walaupun sebanrnye takdelah bodo sangat..Hmmmphh...

AdiaLuze said...

iLa sokmO : Betul tu...erk... Sis... akak nak g tgk blog awak takleh la.. url tersalah kee... ;P

deeya said...

akak keje developer ke ??

AdiaLuze said...

deeya : Takdelah segah tu.. Sipi2 jee.. Hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu