Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, February 12, 2011

Original Kerrr????

Assalammualaikum... 


Tadi aku baru tgk vlog En.Ben dalam blog beliau.. Rasa teruja sesangat lepas tengok klip tu...Ada banyak unsur info dan nasihat yang boleh kita dapat kalau dengar betul2 butir2 bicara beliau....Leh la kalau nak dijadikan panduan buat kita pemblog2 baru zaman ini...eceecececeh..

Salah satu kata2 dia adalah tentang keoriginalan (original) sesebuah entri yang blogger2 suka buat. Adalah entri kita betul2 asli? Maksudnye adalah cerita2 yang kita buat tu betul2 datang dari kita atau sekadar 'copy paste' dari blog2 lain? Ataupun, kita ciplak main idea blogger2 lain? Andaikata ada antara entri yang kita buat tu diciplak orang, adalah kita akan marah ???

Kalau ikut kata2 En.Ben ni, dia tak kisah pun kalau ada orang nak menciplak intipati dalam setiap entri yang dibuat...Lagipun, salah satu sebab dia berblog adalah untuk berkongsi idea dan informasi dengan blogger2 yang lain...Korang plak camner ??? Kalau aku, aku pun tak kisah sangat... Suka ati korang la...Cuma kalau gambo2 peribadi tu (yg aku dah labelkan), kalau boleh jangan la suka2 nak 'copy paste' ye...Yelaaa..nama pun PERIBADI...mestilah agak sensitif...Ye tak ?? Hehehehe~

Tak kisah la entri yang macamana yang korang rasa korang nak tulis, bagi aku asalkan ianye tak menyakitkan hati sesapa, tak mencarut dan tak menyentuh isu2 yang terlalu sensitif, lantak korang la nak menulis apa pun...Janji ianye benda2 yang orang akan baca...bukan cemuh...Ok kawan2 ?? Berblog untuk menambah kenalan...bukan nak cari beban...PEACE !!!  ^___________*

W'salam...

Adiossss...


6 comments:

Ayuni said...

betul, kalau duk mengutuk org dlm blog, org pun xnk dtg blog kte...

AdiaLuze said...

Ayuni : Betul tu...Menulis ni kena ikhlas dan jujur..Takleh nak pksa2..Nanti hasilnye pun terpakse je org nak baca...ekekekeke

ardinihumaira said...

;) orang ciplak tak kisah sangat.. jangan sampai ciplak ngan gambo2 kita, pastu tukau nama dia je.. tu sangat weird kan..

AdiaLuze said...

ardinihumaira : Walaweeyyhhh...Camtu pun ada gak ke dni? Jgn lepaih tu tuduh kita ciplak dia sudaaahhh...Huhuhuhuhu

kay_are said...

betul 2 betul.. yang penting niat nak ber blogging 2.. tapi rase kalau idea fresh mesti ramai ske bace =)

AdiaLuze said...

kay_are : SETUJU !!!

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu