Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 17, 2011

Pesan Berpesan, Ingat Mengingat

Assalammualaikum...

Aku dok menung2 kan...kekadang aku dok pikir... Kenapa sekarang ni, banyak sangat menda2 tak bermoral yang terjadi tapi masyarakat semankin pandang benda2 tu semua perkara biasa...??

Contohnye, pasal pembuangan anak... Zalim kan perbuatan ni ?? Tapi kenapa mankin ramai yang menjoinkan diri untuk melakukan kerja2 yang lebih teruk dari BINATANG ini ??? Adakah kerana sikap masyarakat sekeliling yang semankin memandang sepi benda2 macamni... Buang bayi dah jadi terlalu biasa macam buang kucing ker ????

Selain dari tu, kes ragut. Benda ni pun dah jadi terlalu biasa sampai bila kejadian2 tu jadi depan mata pun, masing2 buat tak tau. Malah, aktiviti ragut ni siap ada kumpulan2 yang tertentu yang jadi dalangnye. Mungkin ini juga salah satu faktor yang menyebabkan orang ramai lebih suka mengambil tindakan 'Tunggu dan Lihat'. Yelah..Takut kalau gi tolong, tetiba dia plak yang kena tetak @ belasah...

Satu lagi menda yang dah biasa aku nampak, baca dan dengar adalah PELACURAN. Aku tak nak menghina atau mengutuk sesiapa sebab aku rasa ada antara mereka yang bergelar pelacur ni, menjual tubuh bukan atas kerelaan masing2. Masyarakat hanya tahu membuat tohmahan tanpa bertindak menghulurkan bantuan...Kenapa agaknye ye ???

Aku nak bercakap pasal moral pun aku rasa aku tak cukup layak sebab aku pun bukannye baik sangat. Tapi, sebagai seorang HAMBA di dunia ni, aku rasa, aku boleh menyuarakan sedikit kata2 nasihat yang dapat digunakan sebagai pegangan menghadapi hidup yang serba mencabar sekarang ni.

Hidup kat dunia ni bukan KEKAL pun... Semua yang kita miliki, yang kita usahakan, segala2nya akan kita tinggalkan juga bila MAUT datang menjemput. Masa tu, apa yang akan tinggal ?? Cuma AMAL soleh buat bekalan di akhirat yang kekal abadi...

Aku bukan Ahli Agama,
Yang ada ilmu penuh didada,

Aku bukan seorang Pendakwah,
Yang mulut petah berhujah..

Aku hanya wanita biasa,
Yang tak pernah lepas dari kata nista

Aku hanya seorang Hamba,
Yang sentiasa mengaharap kasih Sang PENCIPTA.....

W'salam...

Adiosss...


4 comments:

Hasrol Nizam said...

malu tengok keadaan manusia sekarang ni.. banyak sangat benda tak elok

AdiaLuze said...

Hasrol Nizam : Btol tuuu... Banyak sgt kot cobaan2nye...Hehehe

deeya said...

Demi ALLAH ! paling ta sanggup tengok baby kene buang .. huaaaarghh ! mereka comey-comey :'(

AdiaLuze said...

deeya : Btol tu !!! SENGAL2 diaorang ni kan .... Hmmphhh

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu