Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 22, 2011

Mencari Kesempurnaan Dalam Kekurangan

Assalammualaikum...

Malam tadi aku tengok citer ‘The Accidently Husband’… Best sesangat !!! Temanye adalah romantik komedi. Pelakon utamanye adalah Jeffrey Dean Morgan (Yang macho giler) dan juga Uma Thurman (Yang kaki panjang giler..heh) sebagai heroinnye..


 
 

Apa2pun, kisahnye mengenai Dr.Emma Lyod, seorang ‘Doktor Cinta’ yang kerjanye memberi nasihat kepada orang melalui rancangan radionye sendiri. Di dalam rancangannye, dia sering menasihatkan pemanggil2nye (Yang majoriti adalah perempuan) untuk mencari lelaki sempurna untuk dikahwini dan dijadikan teman hidup.

Nak dijadikan cerita, satu hari, dia telah memberi nasihat kepada seorang pemanggil wanita yang akan berkahwin dalam masa 2 minggu lagi. Si pemanggil ni sebenarnye mengalami trauma pra perkahwinan yang mana tetiba je macam2 dia pikir sampai dia rasa ragu2 untuk mengahwini BF dia. Si Dr.Cinta ni plak, bila dengar yang pompuan ni rasa tak yakin untuk berkahwin, dia terus menasihatkan Si Pemanggil ni supaya berfikir semula tentang keputusannya. Akhirnye, Si pemanggil ni mengambil keputusan untuk memutuskan perkahwinanye…

Yang sadisnye, bakal suaminye ni memang sedang mendengar rancangan radio tersebut dengan kengkawannye… Apa lagi…. Si lelaki ni jadi kecewa gila dan bertekad nak membalas dendam…

Kalau nak tahu apa dia buat, sila la tengok sendiri cerita ni… Yang ada Astro tu, leh tengok
Channel 413 sebab aku rasa cerita ni pasti akan ada ulangannye nanti. Yang takde Astro tu, pekata korang cuba download citer ni dari internet… Lagi senang.. Hehehe..

Aku bukan hanya nak bercakap tentang crite ni je… Sebenarnye aku nak bercakap tentang PEMILIHAN TEMAN HIDUP.

Dulu masa zaman remaja aku, aku selalu meletakkan seseorang idola untuk dijadikan guideline untuk aku mencari teman hidup. Contohnye, idola aku Annuar Zain (contoh jee), jadi sehabis boleh aku nak cari seseorang yang macam itu untuk dijadikan teman hidup…. Cam sengal je kaannn…Huhuhu

Bila meningkat usia, aku mula mencari seorang teman hidup yang SEMPURNA. Aku mencari sampai terlupa yang bahawasanye diri aku ni pun takdelah sesempurna mana… Hmmmphhhh

Last2, takdir menemukan aku dengan suami aku yang tercinta. Dia mungkin bukan lelaki paling sempurna… Tapi, dia cukup sempurna pada pandangan mata aku… Segala kekurangan yang ada dalam diri dia ‘menarik’ aku lebih dekat dengan dia…

Dalam mencari pasangan hidup, kita jangan terlalu mencari KESEMPURNAAN kerana ianye adalah MUSTAHIL !!!

Setiap manusia dilahirkan dengan 1001 kelemahan. Kerana itulah mereka dicipta berpasang2ngan… Supaya mereka boleh melengkapi antara satu sama lain…

Ingat!! KESEMPURNAAN tidak menjanjikan bahagia… Tapi, komunikasi berpanjangan,
sikap toleransi, kesabaran dan sanggup menerima kelemahan pasangan seadanye adalah antara
asas untuk BAHAGIA… Dan lagi satu, yang mengikat semua asas2 ini menjadi satu adalah
CINTA dan KASIH SAYANG… ^____^


P/S : CINTA tak pernah kejam dengan ‘sesiapa’, tapi kita yang kejam kerana menjadikan CINTA itu KEJAM pada ‘sesiapa’…


W'salam... 
 

Adiossss... 
 

7 comments:

wahida said...

dulu pernah minat yg ada ciri2 pandai main gitar gitu...tapi sangkut ngan org yg x tau apa2 psl gitar ni...huhu..

tapi alhamdulillah, as long as hubby boleh jaga saya seadanya, dah cukup baik buat saya...

kita harus bersyukur ngan apa yg kita ada kan?

cik nurussalwa said...

cinta mmg x kejam pun.. org yang bercinta tu yang kejam..

arghhh~

:)

hehe
mcm best je cite ni..

AdiaLuze said...

wahida : Betul tu sis... Dulu pun penah terniat nak cari yg pandai main gitar gak..Ekekeke...

cik nurussalwa : Memang best citer tu dik... Berbaloi tengok... :)

ardinihumaira said...

;) cintai dia yang menyintai kita aww

AdiaLuze said...

ardinihumaira : Tapi kita ni biasanye suka menyintai orang yang tak brapa cinta kat kitee.. Hehehe

Hawa said...

Wah...adikku....Acidently ke accidental Husband?? jangan marah...aku malas nak komen pasal isu ni...penat...apa-apa pun ingat segala yang terjadi adalah ketentuan Allah - baik yang buruk atau yang baik/indah semuanya ujian dariNya...Selalu la dekatkan diri dengan Allah..

AdiaLuze said...

Hawa : Tula.. selalu nasihatkan diri sendiri untuk 'kuat' .. Mekasih kak ...

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu