Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 22, 2011

Lagi Kata2 Nasihat Untuk Diri Sendiri

Assalammualaikum... 
 
Kenapalah kan, kalau gi Pasar Malam ke, Pasaraya ke, duit senang betul nak habis... Ummphhh !!! Aku bawak RM50, kalau balik, mesti tinggal RM10 jeee... Tu dah kira banyak la tuuu... Huhuhuhu... Sedey la...

Apa je pun yang aku beli...? Beli udang skit, sotong skit, ayam separuh, sayur skit.. Dah nak dekat RM50... Tu baru sekali pergi.. Belum lagi 2,3,4 kali... Waahhh... Boleh 'bengkok' aku ni...

Issshhhhhhhkkkk... Asik nak mengeluh je kaaann.. Tak baik betul... Sekurang2nye aku masih lagi beruntung dapat makan udang, sotong, ayam... Yang kena makan nasi berlaukkan ikan bilis je tu pe citer ?? Lagi kesian kaannn.. Tu nasib baik ada ikan bilis.. Yang lauk garam je macamana pulak ??

Manusia, manusia.. Memang susah sangat nak bersyukur kan...? Bila dah ada RM50, nak RM500.. Bila dah ada rumah Flat, nak plak dok kat rumah Teres... Bila dah ada keta Kancil, nak merasa plak keta Honda... Memang sah tak pernah nak cukup !!

Kalau nak dikira kemampuan, rasanye senang dah hidup kita sekarang ni kaann... Tak payah bersusah payah membanting tulang empat kerat mengerjakan sawah padi... Tak payah menyabung nyawa menangkap ikan dilaut demi sesuap nasi... Senang dah kita ni...

Yang kita tak ada mungkin adalah KEMEWAHAN... Haaaa... Bab yang ni, aku percaya tak semua orang bernasib baik... Ada orang yang cukup beruntung lahir2 kedunia je dilimpahi kekayaan macam anak2 Kimora Lee Simmons.. Ada orang yang cukup bernasib baik, habis blajar ada jawatan besar di kompeni bapa sedang menunggu macam anak2 Donald Triump...

Tapi, kita masih bernasib baik kerana dikurniakan Udara yang sama dengan mereka2 yang beruntung ni untuk dihirup dan dinikmati sebab iannye masih PERCUMA dan sama saje kualitinye...

Oleh itu kengkawan... Marilah kita sentiasa mensyukuri segala nikmatNYA yang diberi percuma... Kalau nak kena bayar pun, cuma bayar ngan amal ibadah je.. Itupun, segala kelebihan akan berbalik pada kita jugak akhirnye.. Bak kat Ustzah Bahyah “ Anda buat, Anda dapat”...

W'salam...

Adiossss...

2 comments:

cik pulau said...

betol betol..
cepat je duit abes..
better bwk duit sikit kalau nak kuar shoping..
tapi kadang2 tu boleh pulak gatal ke ATM..
adoi.. manusia2..dushh3!! ^^,

AdiaLuze said...

cik pulau : Nafsu dik... biasalah tu.. ;D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu