Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 17, 2011

Mensyukuri Apa Adanye....الحمد لله

Assalammualaikum... 

Betul la kata2 orang yang aku pernah dengar dulu… Penghalang terbesar dalam menentukan kejayaan kita adalah DIRI KITA SENDIRI…

Kalau kita mempunyai pemikiran yang sentiasa +ve, Insyallah segala perkara yang berlaku dalam hidup kita terutamanya yang tak berapa best akan lebih menjadikan kita kuat untuk melangkah ke hadapan.

Sebaliknye akan berlaku kalau kita terlalu berpandangan –ve tentang hidup. Bila segala2nye dimulakan dengan ‘TAPI’ atau ‘SEBAB’ atau ‘TAK BOLEH’, alamatnye, susahlah laluan kita seterusnye…

Apa yang berlaku dalam hidup adalah diuar bidang kuasa kita.. Tapi, kita masih bolah menjadikan kehidupan hari ini lebih baik dari hari semalam… Apa yang terbaik untuk kita, belum tentu terbaik untuk orang lain dan begitulah jugak sebaliknye…

Kepada sahabat2ku yang selalu mengeluh… Sedarkanlah diri anda bahawasanye dalam dunia ini ada orang yang jauh lebih susah dari kita…

Aku terdetik membuat artikel ini bila teringat nasib yang menimpa  adik Hairuman yang kisahnye baru dipaparkan dalam rancangan Bersamamu di TV3 tadi. Dalam sekelip mata dia kehilangan kedua belah tangan dn sebelah kakinye… Andai terjadi pada kita, mampukah kita menghadapinye ???

Jadi, kengkawan…Marilah kita mensyukuri nikmat pemberian Tuhan pada kita seadanye… Jangan diabaikan yang kita ada, jangan meratapi yang sudah tiada dan jangan merintih atas apa yang kita tiada…Ingat beringat sebelum Allah menarik balik semua kurniaanNYA.

Andai ada yang berkeinginan menyumbang pada Saudara kita, Adik Hairuman, sila2 kanlah ye… Hari ni hari dia, sok2 lusa tak tau lagi macamana…. =____________=



No Akaun :162030632448 Maybank

Alamat: no 28 jln desa mawar 2/11,seksyen 2,tmn desa mawar 45500 tanjong karang,selangor

Atau boleh hubungi kakak Hairuman, 0183807867 -Maryuni Bt Miskon.

P/S : Semoga niat baik kita ini akan sentiada diredhaiNYA… Aminnn…

W'salam...
Adiossss...

3 comments:

Bella Bell said...

knpe ngn budak 2?xtgk tv T__T

AdiaLuze said...

Bella Bell : Ni budak yg kena renjatan elektrik ms bln 12 taun lepas...Sian sesgt !___!

deeya said...

subhanaLLah .. semoga Hairuman cepat sembuh :'(

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu