Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 23, 2011

Cantek Luar Dan Dalam

Assalammualaikum... 
Sayang... Muka cantek tapi perangai tak berapa nak baekkk... Hmmmmphh...

Rugi kaannn... Tuhan dah anugerahkan kecantikan luaran tapi di'spoil'kan plak ngan perangai2 tak semengah.. Ish,ish,ish.. Kesiannn...

Tapikan, kenapa, kalau perempuan2 cantik ni buat perangai tak elok, orang ramai (terutamanye lelaki) akan seboleh2nye 'mencipta' alasan2 yang 'ado' untuk membela perbuatan mereka2 ni yeee ?? Aku bukan dengki.. Cuma konpius jeee.. Yela... Ini beberapa contoh insiden :

Kim Kardasian & Paris Hilton menggemparkan dunia Hollywood bila video seks mereka menjadi tontonan ramai. Kebanyakkan orang kata : Kesian dia, hak peribadi dia dicerobohi. Takpela.. Manusia buat silap...
Nota : Cuba korang bayangkan kalo mereka2 ni bukan tergolong dari wanita2 cantik.. Mesti dah kena cemuh punya...Heh

Britney Spears menggemparkan peminat2nya dengan perangai liarnye yang didedah media satu persatu. Bermula dengan kontroversi perkahwinannye denga Kelvin Federline sampailah kepada cerita dia memandu kereta sambil memangku anaknye. Kebanyakkan orang kata : Kesian dia. Ini semua sebab keadaan sekeliling yang banyak memberi tekanan pada dia..
Nota : ek'eleh.. Macam la artis2 lain takde tekanan.. Napa dia je yang jadi tak tentu hala ?? Lepas tu, bila kuar album, sibuk la anak2 muda kita nak beli... Masih layakkah dia dupuja ??

Aku bukan nak mencemuh mereka2 yang cantek2 nih... Semua tu pemberian Tuhan... Tapi, biarlah rupa luaran tu selari dengan apa yang ada di dalam diri kita...

P/S : Aku mungkin terkilan sebab masa sekolah dulu, aku slalu kena perlekeh dengan mereka2 yang dikira 'cantik sangat' ni tanpa berpeluang untuk membela diri sendiri... Takpelah.. Aku dah maafkan mereka semua... Apa la sangat kecantikan luaran tu.. Bila tua segala2nye akan hilang jua... =_______=

W'salam...

Adiossss...

12 comments:

fyqa said...

agree 100%...
hihi

sahromnasrudin said...

teringat kat cut tari dengan luna maya..cantik tapi semuanya telah dibocorkan kepada umum..takde maknanya lagi huhuhuhhhh

deeya said...

cantek bukan dari paras rupa syang .. cantek lahir dari dalam . dya cantek x kak ?? hahakz !

AdiaLuze said...

fyqa : Ngee ;D

sahromnasrudin : Betul tu... Xde makna deeer.. Ahaksss

deeya : Canteeekkk.. Bila dalam cantek, luar mesti akan jadi lagi cantek :)

MiMie AddNin said...

akak...
tukar header baru lagi ke?
ble tukar yang ni?
x perasan plak..
ari ni baru sempat lawat akak...
rajin btol akak ni...
hehehehe!!
lagi satu kn...
saye pun cantik gak ni akak..
hahahahh!!!
kidding je..

cik nurussalwa said...

yep.. setuju.. should be.. cantik luar n cantik dalam..

:)

Ain Zulaikha said...

hehehe akak, kalau orang cantik kalau perangai buruk terus jadi buruk.. kan kan kan? tapi yang artis luar negara ni tak tahu lah pulak pasal ni...

Ina said...

AdiaLuze ..biasala dugaan..Allah s.w.t dah bagi cantik...kurang pulak akal fikiran..Allahhu'alam
INA NAZIR

lina said...

salam aida - tak apa ALLAH tak memandang umat nya dengan rupa....:)....akak tahu aida sgt baik org nya :)

AdiaLuze said...

MiMie AddNin : Cantek...Semua follower akak memang cantek2 termasuk la tuan punya blog..Hehehe...Akak tukar header tu dekat seminggu la kot...Mekasih ats pujian..Berpeluh jgk nak buat tu tau.. ;D

cik nurussalwa : Itu yagng sepatutnye... ;)

Ina : Barulah ADIL kan,kan,kan ..Huuhu

lina : Mekasih kak.. Terharunye saya... ;)

Putri_Aizat said...

yup...tul..cantik luar tak semestinya cantik dalam...bak kata pepatah biar jadi manggis...hitam diluar putih di dalam...

AdiaLuze said...

Putri_Aizat : Hitam diluar, putih di dalam, manis dimakan... Ahakss

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu