Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 22, 2011

Sakit Itu Nikmaaaatttt....

Assalammualaikum... 
 
Aduh.. Sakit tekak la pulakkk...

Ish... Tak baik la mengeluh... Bukan ke setiap penyakit itu adalah penghapus dosa2 kecil... Jadi, makan la ubat sebagai usaha dengan diiringi doa supaya segera sembuh... Betul tak kawan2 ??

Tapi, kebanyakan kita sekarang ni (termasuklah yang menulis ni), selalu lupa akan hakikat semua tu.. Ada yang bila sakit, asyik nak marah2 jee... Ada plak yang asyik berdoa tak henti2 tapi usaha untuk sembuh tu takde langsung... Lagi teruk kalau ada yang mempersoalkan kenapa Tuhan memberi dia penyakit yang sedemikian... Umpamanye dia tak pernah melakukan dosa sepanjang hayatnye...

Ingatlah kawan2..Kita ni cuma MANUSIA BIASA... Dosa2 besar yang kita dah sedia tau hukum hakamnye pun kengkadang kita main 'langgar' je, inikan pula dosa2 kecil yang kita tak perasan kewujudannye.. Jadi, kalau ditimpa musibah dan diuji Tuhan, janganlah sesekali berkata “ Apalah dosa aku sampai macamni sekali Tuhan menghukum aku”.... Aku pasti ramai antara kita pernah dengan sedar atau tidak melafazkan bait2 perkataan tersebut kaaannn... Heh..

Kalau rasa diri tak sihat,
Lekas2 la gi makan ubat...

Kalau hati rasa sedih sebab ditinggalkan kekasih,
Janganlah menyiksa diri dengan menangis dan merintih..

Kalau rezeki datang rasa sangatlah susah,
Janganlah asyik nak berkeluh kesah...

Hidup ini ada naik turunnya,
Tak selalu kita dibawah dan begitulah juga sebaiknya...

Haaa... amacam pantun2 2 kerat aku tuu... Bak kata Yuyu Zulaikha @ Yoyo, Meleleeeeehhh... Wakakakaka...

W'salam...

Adiossss...


4 comments:

cik nurussalwa said...

nice 1.. like this.. sebab mmg tngh ase x sehat..
wuuuuuuu~

AdiaLuze said...

cik nurussalwa : Sama la kita dik.. Uhuk uhuk (bunyi batuk tuu..Hehehe

Ina said...

betul tu..sakit adalah penghapus dosa..tapi kena redha..

AdiaLuze said...

Ina : Tapi yang payahnye adalah bab REDHA tu je.. Hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu