Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 25, 2011

Words Of Wisdom

Assalammualaikum...

Hari ni aku nak berkongsi beberapa petikan 'words of wisdom' dari beberapa orang tokoh non muslim..

Yang baik kita jadikan teladan, dan yang tak berapa 'kena' tu kita jadikanlah sempadan kay ^^,

  1. "Every man must decide whether he will walk in the creative light of altruism or the darkness of destructive selfishness. This is the judgement. Life's persistent and most urgent question is, 'What are you doing for others?'"
    -- Dr. Martin Luther King Jr.

  2. "Impossible is a word humans use far too often."
    -- Seven of Nine

  3. A loving heart is the truest wisdom.
    – Charles Dickens 
     
  4. The man of wisdom is never of two minds;
    the man of benevolence never worries;
    the man of courage is never afraid.

    – Confucius
     
  5. It is easier to be wise for others than for ourselves.
    Francois De La Rochefoucauld
     
  6. Any fool can criticize, condemn, and complain, and most fools do.
    Benjamin Franklin

  7. We make a living by what we get. We make a life by what we give.
    Winston Churchill 
     
  8. Better to light a candle than to curse the darkness.
    Chinese proverb 
     
  9. There's a way to do it better - find it.
    Thomas Edison

  10. Silence is a great source of strength.
    Lao Tzu

    tulah dia 10 kata2 hikmah yang mungkin ada antaranye tak penah kita dengar pun nama2 orang tersebut.. Kalau korang nak tau, korang google je la yee... Ahaksss

W'salam...

Adiossss...



3 comments:

sahromnasrudin said...

terima kasih..

semuanya ada maksud yg positif untuk kita renungkan bersma..ilmu yg mereka miliki harus kita hormati

Ina said...

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” YODA STAR WARS.

nak buat icon tu bleh check sini ye, thanks:
http://inanazir.blogspot.com/2011/01/tutorial-favicon-ina-nazir-blogspot.html

AdiaLuze said...

sahromnasrudin : Sama2...Sekurang2nye leh la memotivasikan diri kita serba sedikit.. ;)

Ina : Tak terjumapa la plak kata2 tu.. TQ for sharing ;D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu