Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, February 20, 2011

Hanya Kawan ?? Boleh Ker.... ?

Assalammualaikum... 


Bolehkah seorang lelaki dan seorang perempuan mengekalkan status hubungan sebagai ‘Hanya Kawan’ ??

Pada aku, memang boleh kalau si lelaki adalah golongan yang tak minat pada wanita (paham2 je la apa maksudnye yeee). Tapi,  kalau lelaki ni adalah golongan lelaki normal, payaaaaahhhh skit laaaa… Sebab, bila seorang lelaki dan seorang perempuan yang bukan muhrim bersama, akan adalah yang ketiga… Dan yang ketiga itu adalah SYAITAN… So, memang agak sukar la bagi mereka untuk tidak membuat hubungan walau atas dasar apa sekalipun (Cinta atau Seks)… Betul tak ???

Ala… Dulu, masa zaman Erra ngan Yusry, diaorang pun mula sebagai istilah ‘Hanya Kawan’ je kan…. Tapi, last2, kawin jugak (walau jodoh mereka tak panjang L).

Ingat citer kontroversi yang tak sudah pasal Linda Onn ngan Fahrin Ahmad ? Yang tu macamana tu ? Sorang kata memang ada hubungan, sorang kata ‘Hanya Kawan’… Haaaaiiii… Payah betul laaa… Last2 segala2nye berakhir dengan begitu pahit… Sampai sekarang pun, dua2 tak mampu bersemuka sesame sendiri… Sadis kaannn… Hmmmm…

Jadi, kalau yang masih pikir lelaki dan perempuan yang normal boleh kekal kamceng hanya dengan tiket ‘Hanya Kawan’ tu, bawak2 la pikir balik yeee… Masa dua2 solo, bolehlah… Tapi, bila salah satu dah ada couple, masih boleh ke meneruskan persahabatan tersebut? Kalau boleh pun, boleh ke couple kepada salah seorang dari mereka tu paham ??

Berkawan boleh…. Tapi, jangan la sampai terlalu rapat sampai boleh membuatkan orang sekeliling yang melihat menaikkan kening kaaayyyy… Heh…

W'salam...

Adiossss...




8 comments:

Qistina said...

hrmm....
kwn sy pun ade ckp camtu....
kawan biase2 je lbeh baek kan...

AdiaLuze said...

Qistina !!! Lama tak dengar citer... Napa ni dik... Cam sedey jeee...jgn la camtu... :)

shaukimaravilla said...

tapi kalu time tu diorang betul2 kawan cmne?lebih kurg otw nak kapel la..

AdiaLuze said...

shaukimaravilla : Itu yg akak maksudkan, laki dan pompuan memang takleh setakat jadi bes pren jee... Lama2 mesti akan kearah kekapelan... Betol tak ? Hehehe

padlie said...

Kes saya la kot.. Dulu bos ingat kitorang kapel.. Sebab terlalu rapat..
Last2 dia kawin ngan orang lain baru semua percaya.. Sekarang anak dia panggil kat asben dia 'Abah' dan panggil saya 'Ayah'..

AdiaLuze said...

padlie : Boleh ek anak dia panggil camtu..Abah dia tak kata ape ke...hikhikhik

padlie said...

tak kata apa pun.. masing2 dah paham.. esok genap 18 bulan anak dia.. kena cucuk :)

AdiaLuze said...

padlie : Bagus la kalo camtu...Ciannye nak kena cucuk..Kalo tak kuat leh demam tuuu..

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu