Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, February 12, 2011

The Weird Gaga (Ceceh..Cakap omputih plak ^__^)

Assalammualaikum...

Aku ni kadang2 rajin sesangat tgk siaran E! kat channel 712 Astro. Bukan apa...sesaja nak amik tau apa perkembangan artis2 kat negara Barat tuh. Bukan bermaksud aku tak suka nak amik tau pasal artis kat negara kita ni.. Tapi kalau artis kat negara Barat tu buat perangai tak semengah (tak senonoh), kita leh cakap "Ala...diaorang bukan Islam pun..Nak buat apa, lantak pi la kat diaorang"..

Tapi, kalo tgk artis melayu kita buat perangai tak senonoh, nak kata lagu mana pulak ???? Nanti, elok2 kita minat, terus boikot, pakat2 buka satu page kat FB yang bertajuk 'Saya benci dot dot dot'...Haaa..Kan dah buat tambah dosa je tuuuu....

Ok, kita tinggalkan jap pasal artis Malaysia...Laaa ni aku nak share ngan korang gambo2 Lady Gaga dengan pesen baju yang ntahapa2ntah tuuuu... Jom skodeng !!!!








Pelik kan ???? Tapi korang penah tak terpikir, napa pakar pesen kat sana, kadang kala memuji pesen pemakaian si Lady Gaga ni ? Haaa...Jangan tak caya...Pesen Lady Gaga ni pun penah dapat Award 'Best Dress' (Tak rasmi la) tau !!!

Bila aku dok pikir2 balik, aku rasa jawapan yang paling tepat adalah 'KEYAKINAN DIRI'. Sebab aku kata camtu adalah, dengan adanye keyakinan diri, kita boleh jadi apa yang kita nak. Kalau kita yakin dengan diri sendiri, orang lain akan lebih mudah mempercayai kita.

Lady Gaga yakin dengan imej yang dibawanye walau apapun orang nak kata pasal dia. Hasilnye...orang bukan hanya mengingati dia kerana pesen pelik yang dibawanye, malah muzik2 dia pun teriktiraf sama. Berapa banyak Award dah dia dapat setakat ni...Betul tak???

Korang jangan la lepas ni dok cuba2 nak tiru pesen Lady Gaga plak ye...Kita ni orang Melayu...Orang Islam...Jagalah apa yang perlu dijaga dan jauhilah apa yang patut dijauhi...Kalau pernah buat silap, insaf dan berusaha untuk menjadi manusia yang lebih baik... Macam apa yang aku cuba lakukan sekarang ni...Hmmmm....

P/S : Gambo semua aku search dalalm Google ^___^

W'salam...

Adiosss...



5 comments:

lina said...

aida - masyallah dh balik zaman jahiliah...maju ke gitu ya

Ayuni said...

pelik....kepelikan yg abadi...

AdiaLuze said...

Lina : Tula pasal kak...Ntah apa2 ntah kan...Tu bagi diaorg dah maju sgt la agaknye tuh..Hmmm...

Ayuni : Abadi sungguh :)

gadisBunga said...

salam singgah,

pelik sampai kadang-kadang tak terjangkau akal.

tapi dia memang sampaikan mesej: just be confidence and be true to yourself kan?

entry kamu ni dah bagi idea untuk saya buat entry juga. thx. :)

AdiaLuze said...

gadisBunga : Glad to give u idea :D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu