Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 3, 2011

Tidakkah Kamu Takut ???

Assalammualaikum...

Dunia zaman ini terlalu banyak dugaan dan cabarannye... Aku pun pernah 'tewas' dengan godaan hidup... Tapi kini, aku benar2 insaf... Aku nak berubah.. Berubah untuk menjadi Hamba-NYA yang lebih baik...

Ya Allah, Kau ampunkanlah dosa2 silamku Ya Allah....

Cerita ini aku ingin kongsi dengan sahabat2 blogger aku yang ada. Teruskanlah membacanya yeee...

Di zaman Abu Bakar r.a ada seorang lelaki yang meninggal dunia dan sewaktu mereka menyembahyanginya, tiba2 kain kafan itu bergerak. Apabila mereka membuka kain kafan itu, mereka melihat ada seekor ular sedang membelit leher mayat tersebut serta memakan daging dan menghisap darah mayat. Lalu mereka cuba membunuh ular itu.
Apabila mereka cuba untuk membunuh ular itu, maka berkata ular tersebut :

"Laa ilaaha illallahu Muhammadu Rasulullah, mengapakah kamu semua hendak membunuh aku? Aku tidak berdosa dan aku tidak bersalah. Allah S.W.T yang memerintahkan kepadaku supaya menyeksanya sehingga sampai hari kiamat."

Lalu para sahabat bertanya :

 "Apakah kesalahan yang telah dilakukan oleh mayat ini?"

Berkata ular :

 "Dia telah melakukan tiga kesalahan, di antaranya;
1. Apabila dia mendengar azan, dia tidak mahu datang untuk sembahyang
2. Dia tidak mahu keluarkan zakat hartanya.
3. Dia tidak mahu mendengar nasihat para ulama. Maka inilah balasannya".


Ingat2kan selalu diri kita dimana kedudukan kita di bumi Allah ini...Tak guna mendabik dada, bermegah harta sekiranya bekalan di 'sana' tak sebanyak mana.... "______"

W'salam...

Adiossss...

2 comments:

Ayuni said...

btul, tgk org kt cafe, dgr azan diorg lg syok berborak...

AdiaLuze said...

Ayuni : Tu la pasal dik weeiii...hmmmphhh

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu