Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 22, 2011

AKU BENCI ROKOK

Assalammualaikum...


Okeh ... Setelah aku meluahkan rasa tadi, kali ni aku nak neutralkan balik perasaan aku ... Dasat betul la hari ni ... Kejap tadi aku baru je gelak2 sebab dapat hadiah .. Tup2 tetiba je mood aku bertukar menjadi 'panas' akibat isu bakar Al-Quran oleh manusia2 CELAKA ... Hmmmmphhhh ....


Masa untuk join segmen terbaru Brader Ben ... Nak join, klik je banner ini :





KENAPA ANDA BENCI ROKOK ?
- Salah satu sebab aku benci menda alah ni selain dari ianye memang merbahaya, adalah kerana baunya yang sungguh memeningkan kepala ... Rasanya kalau duduk lama2 dengan orang yang merokok ni, leh pitam la aku dibuatnya.

Tahukah anda, bahawa paras nikotin bagi rokok2 yang diimport ke negara kita ni lebih tinggi berbanding dengan negara2 Barat ?? Tak caya ? Cuba korang beli rokok kat Amerika, lepaih tu beli yang kat Malaysia, cuba hisap dan rasa perbezaannya. Bukanlah aku pernah rasa, aku pernah terbaca je .. Kat mana tu aku tak hingat la plak .. Tapi menda ni bebudak kat 'U' kita yang buat ujian. 'U' mana tu, biarlah aku rahsiakan ... Heh ..

Selain dari baunya, aku juga tak tahan dengan duit yang terpaksa dibelanjakan untuk membeli rokok. Bayangkan kalau satu kotak tu katakanlah RM10 ... Kalau seminggu dah 4-5kotak, tak ke dah RM40-RM50 jumlahnye tuh ??? Daripada dok 'bakar' camtu je, baiklah buat beli makanan ... perut kenyang, hati pun senang ... Hehhehe ...

Antara sebab lain aku benci benda ni adalah kerana ianya 'membunuh' dalam diam ... Kalau sempat tersedar, okla jugak .. Tapi kalau tup2 sedar dah tinggal nyawa2 ikan camne plak ?? Bapak aku ngan Pakcik aku adalah antara mangsa rokok yang sempat berhenti sebelum terlambat ...

Bapak aku berhenti sebab dia sering diserang sesak nafas bila malam ... Lepaih tu, dia terus benti isap rokok terussss ... Yang pakcik aku pun sama ... Kena sesak nafas ... Kena tahan kat wad beberapa hari .. Lepas tu, terus tobat tak nak rokok lagi ...


Okeh !! Eerrkk .. Cukup ke 100 patah perkataan ??? Entahlah ... Aku tak kira plak ... Tapi, harap2 bebelan aku ni dpat diterima oleh Brader Ben la yee ...

Oooopsss... Ada lagi la ... 

Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !
- Kepada yang masih merokok dan baru berhajat nak merokok tu, rentikanlah benda yang tak berpekdah ni ... Buat bazir duit ngan bahayakan kesihatan je .. Berhenti sebelum terlambat, 
balik ke pangkal jalan sebelum tersesat ...
PEACE !!!!

Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..
- Rokok ni ibarat dadah ... Kalau takde semangat dan motivasi diri yang kuat, memang payahlah .. Aku rasa mereka yang merokok ni, biasanye mula dengan cuba2 dan akhirnya ketagih ... Ada juga yang hisap rokok untuk hilangkan stress dan ada juga yang nak maintain kurus ...Hehehehe ...


W'salam...

Adiosss...

 

4 comments:

c-tea said...

betul-betul..setuju sangat...yang paling penting..merokok membakar wang ringgit...adeh..

jom baca kisah sedih si perokok tegar..di sini...sensasi dari blog ct..

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

AdiaLuze said...

c-tea : citer sensasi ker ? Ni kena gi melawat ni .. Hehehe

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

Arneza said...

tak suka bau rokok...lagi2 klu bila bercakap mulut org tu bau rokok...pening kepala ku..

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu