Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 10, 2011

Di - nho Iki, Di - nho Sesok...

Assalammualaikum...

Adakah korang tau bahawasanya aku ada berdarah jawa ?? Hehehe... Untuk membuktikan kejawaan aku, aku telah men 'translate' satu lagu khas buat korang2 semua...Jom la tengok... !!! ^____________^

Dinho iki kue theko nguyu,
Tersenyum  gawe ku seneng,
Kue hias awakmu gawe hati bertambah sayang..

Tapi wingi raiemu ngerget,
Kenopo dewi kenopo,
Apokah aku seng salah,
ngomong la dewi ngomonglah...

Ojo dewi ojo koyo ngono,
nguyu, nguyu lah waie
Manis riang,
Raiemu bertambah ayu...

Haaaa... korang tau tak lagu apa ?? Maleh nak buat korang tertanya2...Ini adalah lirik lagu dalam versi sebenarnye...Jeng,jeng,jeng...

||
||
||
||
||
||
||
||
||
V
V
V
v
v
v
v

Hari ini kau datang riang
Tersenyum buatku senang
Kau hias dirimu
Membuat hati bertambah sayang

Tapi wajahmu semalam muram
Mengapa dewi mengapa
Mungkinkah aku bersalah
Cubalah dewi katakan

( korus )
Jangan dewi jangan begitu
Senyum-senyumlah selalu
Manis riang
Wajah bertambah jelita

Ni penyanyi asalnye...


Nama beliau adalah J Mizan... Tapi sekarang ni, lagu ni telah lebih dikomersialkan oleh...



Oleh kerana korang dah diberitahu lagu serta penyanyinye, pekata korang cuba nyanyikan lagu ni dalam versi jawa terjemahan aku sendiri...Thehehe...Selamat berjaya !! ^__________^


W'salam...

Adiosss...


3 comments:

Ina said...

ha.ha.ha...tak reti la..my husband ada gak darah jawa..dia pun tak reti cakap jawa...:P

nur anis said...

yes...saya paham tanpa tengok bm nya..^_^

AdiaLuze said...

Ina : Kena rujuk kamus jawa..ahaksss

nur anis : waaahhh..ni mesti ada darah jawa kan..Hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu