Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 16, 2011

Sembahyang Tiang Agama

Assalammualaikum...



Aku baru je 'balik' dari bertamu  di blog Duniaku Di Sini .... Rasa terharu lepas baca entri dia pasal cara Wardina Safiyyah mengajar anaknye bersolat... Percaya atau tidak, aku hampir2 mengalirkan airmata!! Yes !!! Entri yang sangat2 menyayat hati.. Tiba2 terfikir pasal kekhilafan diri sendiri yang kadang2 sewenang2nye menunggalkan solat tanpa menyedari bahawa sesungguhnya ALLAH itu Maha Mengetahui... T.T








Siapa sangka Wardina Safiyyah yang satu ketika dulu pernah menyertai pertandingan Dewi Remaja dan pernah beraksi seksi di depan kamera boleh berubah menjadi seorang Wanita, Isteri dan Ibu yang sangat menitikberatkan ajaran Islam dalam kehidupannye sehari2rian...??


Memetik kata2nya di dalam  Official Page of WardinaSafiyyah  :







Kalau nak mencari idola dikalangan artis, inilah dianye orang yang paling sesuai dijadikan idola ataupun ikon. 

Pesan untuk teman2 sekalian.. Kalau hari ini kita menghina dan mengkritik manusia lain kerana kelakuan dan perangai buruknya, ingatlah untuk meminta maaf padanya seandainya satu hari nanti, kita bertemu semula dengannya dalam keadaan dia sudah berubah menjadi insan yang jauh lebih baik dari kita...

Masa depan adalah satu kotak misteri yang hanya ALLAH menjadi Tuan Empunya kunci ... Bak kata seorang sahabat blogger " Manusia hanya merancang dengan cita2nya, tetapi Allah menentukan dengan cintaNYA " ...



W'salam...

Adiosss...


3 comments:

iLa suHaiLa said...

stju!
solat ptot diutamakn..
dan kite selayaknya dimaafkan atas kelalaian lalu...thumbs up!
n_n

deeya said...

bukan senang nak jadi wanita muslimah macam wardina safiyyah .. semoga kta dpat berubah dari yg baek kepada yang lebih baik :)

p/s : lama ta jalan cnie .. busy ! eh eh malu nak p umah ayer baloi tuh . jom jumpe tmpt laen kite makan kepci :p

AdiaLuze said...

iLa suHaiLa : ^^v

deeya : Amin.. Insyallah... Deeya nak blanja akak kepci kee? Ye,ye... ;D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu