Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 29, 2011

Buat jahat jangan sekali ... Sebab Orang Akan Ingat Sampai Mati

Assalammualaikum...


Perempuan ni ada masa2nye dalam satu bulan dimana moodnya akan berubah2 ikut suka hati ... Kadang2 boleh suka, lepas tu tukar jadi sedih dan yang paling menakutkan apabila tengah hangin satu badan ... Ini berlaku akibat dari tindakbalas hormon dalam badan ...


Tapi, takleh la nak ikutkan sangat mood swing tu kan .. Nanti satu keja tak jadi .. Karang, tak pasal2, sebab benda2 yang kita buat masa 'makcik' ni datang, segala perbuatan baik kita yang lepas2 akan dilupakan ... Sebab itu ada pepatah kata " Buat baik berpada2, buat jahat jangan sekali2 " ... 


Kita ni, bila buat baik, orang susah sangat nak nampak ... Tapi, kalau buat jahat, takyah banyak, sikit pun orang dah kenang sampai mati ... Hmmmmphhhh .... @_@


Aku penah kena .. Dan aku tau macamana rasanya ... Barulah aku tau yang manusia ni memang senang nak memaafkan, tapi kebanyakkannya kurang ikhlas sebab sok2, dia ungkit balik salah kita tu, pi cerita lagi kat orang pasal kesalahan kita tu, sampai ada satu masa, aku macam taknak keluar rumah ... Rasa cam dah tiada maaf bagiku la masa tuu ... !_________!


OKEY !!! Lupakan semua tu !!!! Macam lagu Allahyarham P.Ramlee :


" Barang yang lepas, haai jangan dikenang, Kalau dikenang, Meracun diri .... "


Apapun kengkawan, dalam hidup ni, kita tak pernah akan lari dari melakukan kesilapan. Ianya boleh jadi kecil, dan boleh jadi besar, tapi kita jangan sesekali suka2 nak menghebahkan kesalahan orang itu sehingga boleh mengaibkannya sebab kita ni pun masih manusia biasa yang selagi hidup akan melakukan kesilapan juga satu masa nanti .. 


Masa benda tu jadi kat kita, sudah tentunya kita taknak dikelilingi oleh masyarakat yang hanya tahu menyalahkan tapi tak pernah sesekali menghulurkan bantuan kaaannn ... Jadi sebelum buat kat orang, cerminlah dulu diri sendiri yee ...


W'salam...

Adiosss...

4 comments:

Miss Ran said...

erm betol2
bahaye...

jge tgkahlaku je

ardinihumaira said...

lupakan yang lain;) hehe... kita jangan duk pk benda2 lepas. kalo elok, takpe gak. kalo jatuh semangat baik jangan.. kan kan:)

Ayuni said...

ala, naper ayam kt atas tu?

AdiaLuze said...

Miss Ran : Btol tu ... Kalau tersalah langkah, cepat2 balik ke pangkal jalan ...

ardinihumaira : Betooooooolll tu !! Sokong, sokong !!!

Ayuni : Dah tuko ... Ok tak ??

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu