Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

Assalammualaikum...


Waaaahhh.. Pantas je jari jemariku ini menaip bila ternampak segmen terbaru dari En.Ben... Kalau korang nak join, boleh jee... Klik je banner kat bawah ni :









Kali ni soalan2 yang diberikan punyalah banyak... Okeh !!! Inilah jawapan yang aku mampu berikan .... :


Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
- PERNAH. Jangan tak caya kalau aku jawab : KEPRIBADIANNYA. Fizikal hanya buat aku tertarik tapi, kepribadian yang buat aku jatuh cinta.

Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
- TIDAK. Fizikal akan berubah mengikut umur dan amalan seharian.

Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
- MATA. Sebab dari mata turun ke hati ^_^

Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
- MUNGKIN YA. Sebab kadang2 manusia ni bila terlalu bahagia dah lupa nak jaga badan.. Heh ..

Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
- SETUJU. Kerana :

Lelaki kacak ni, ruang untuk mendekati mana2 perempuan sangat2 luas. Godaan sangat2 la banyak. Jadi, peluang untuk menjadi 'playboy' atau 'kaki perempuan' tu memang sentiasa ada.

Kebanyakan perempuan cantik ni maintenance dirinye sesangatlah tinggi. Kalau tak cari lelaki yang berharta, macamana nak kekalkan penampilan diri yang sedia ada? Kenalah jadi meterialistik untuk kekal hidup mewah. Betul tak ?..

Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda ..
- LELAKI IDAMAN : Sultan Kelantan Muhammad Faris Petra



Pada aku, mana2 lelaki yang mampu mengimamkan sembahyang dan menjadi pemimpin disegani memang layak menjadi lelaki idaman.



-PEREMPUAN IDAMAN : Ustazah Nor Bahiyah


Seorang wanita yang berjaya menjadi seorang individu berjaya pada masa yang sama mampu menjadi seorang isteri dan ibu yang baik serta wanita solehah, selayaknya menjadi wanita idaman

 kenapa anda pilih 'si dia '  ..
- Kerana ketaatannye mengerjakan solat 5 waktu sehari dan kerana dia merupakan pelengkap bagi segala kelemahanku.

Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
-YA.

Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
-TIDAK.

Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
-CINTA yang sebenar adalah sekiranya kita dapat menerima keadaan pasangan kita seadanya. Berubah hanya jika anda yang ingin berubah dan jika perubahan itu merupakan salah satu jalan untuk kekal sihat.* Eeerrkk menjawab soalan tak ni ye *

Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
-TIDAK SEMUA. Setiap produk untuk kurus hanyalah sementara sahaja kesannye. Cara yang paling bagus untuk kurus adalah dengan menjaga pemakanan dan juga bersenam. Percayalah wahai sahabat2ku sekalian ... Aku pernah melaluinye... Hehehe..


Wokeeyy !!! Selesai sudah segerombolan soalan kujawab. Kini giliran korang plak... ^___^


W'salam...

Adiosss...

12 comments:

Dekcik said...

wau..mata seksi eh..
ye gak kan wat mengoda..huhu..

Salasiah Ammar said...

hahahha...nice2...jom singgah cini plak

http://salsabilahammar.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

anyway, cantik blog awk..;)

nadiemsharmz said...

jenguk2 dr sgmen incik ben...best bc komen blogger2 lain...

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

:: Nursyahida Daud // Scha :: said...

creative..

mas saari said...

datang sini baca jawapan anda..

fizikal dan paras rupa nombor 2
yang penting hati!

AMMAR YASIR said...

dari mata turun ke hati...setuju sangat

solo molo said...

kalo hati dah suke, semuanya tak kira dah...

♥yaya suka embun♥ said...

nice :)

FRESH ENTRY :LELAKI VS PEREMPUAN KERANA FIZIKAL?

♥yaya suka embun♥ said...

nice :)

FRESH ENTRY :LELAKI VS PEREMPUAN KERANA FIZIKAL?

Arra said...

singgah sini juga..nice en3

NiSha said...

mesti gembira sulatn kelantan tu kan...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

slm singgah dr segmen lelaki vs perempuan fizikal abang ben!! panass!!

wahh..nice entry!! wee!! lain entry lain pendapattt..besh2!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu