Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 30, 2011

Namun harus ku tinggalkan cinta, Ketika ku bersujud ...

Assalammualaikum...


Teringat satu cerita yang kali pertama aku tonton dikaca tv pada hari raya Aidilfitri tahun 2008 (kalau tak silap aku laa) .. Cerita yang betul2 menyentuh perasaan aku dan membuatkan aku terfikir, 'wujudkah lagi lelaki seperti ini dalam dunia akhir zaman ni?' ...


Cerita mengenai pemuda bernama Fahri bin Abdullah Shiddiq yang patuh pada ajaran Islam dan akhirnye diduga Allah hanya kerana dia menjadi sedikit riak dan angkuh dengan segala kelebihan yang Tuhan anugerahkan padanya.


Selain jalan cerita yang indah, aku juga terpesona dengan lagu latar yang menghiasi sepanjang perjalanan cerita ini .. Sangat2 best ... ^__^


Rossa Ayat-Ayat Cinta


Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara cinta yang rumit
Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung 
Ku pertaruhkan

reff:
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung 
Ku pertaruhkan

repeat reff

Ketika ku bersujud


Aaaaaaaahhhhhhh .... Bestnyeee ... Ayat yang paling aku suka "Namun harus ku tinggalkan cinta, Ketika ku bersujud..." Terasa kecilnye cinta sesama makhluk ni kalau nak dibandingkan dengan kasihnye Tuhan kan .. =__________='

W'salam...

Adiosss...

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sygnya heroin filem ni dah di sahkan murtad.. dlm filem ni anggun tengok dia berpurdah bagai

AdiaLuze said...

TLLS : Sebab tu la org kata Islam ni hanya utk org2 yang terpilih .. Allah maha mengetahui sis .. Mudah2han kita dilindungi dari gejala2 seperti itu .. Amin ... ;)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu