Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 25, 2011

Kata2 Hikmah Buat Pedoman

Assalammualaikum...

Pada hari Jumaat yang mullia ni, aku nak kongsi ngan korang beberapa kata2 hikmah yang ada antaranya kita biasa dengar dan ada juga yang baru pertama kali kita dengar. Di harap kata2 yang aku kongsikan ni dapatlah serba sedikit memberi ketenangan jiwa pada kita semua ... 

Jangan anda hiraukan segala sesuatu yang tidak mampu anda selesaikan, sebagai penggantinya, curahkanlah waktu anda untuk berusaha memperbaiki segala sesuatu yang mampu anda perbaiki.-Dr.'Aidh Al-Qarni.

Imam Ali bin Abi Talib berpesan : " Tenangkanlah hati dalam waktu2 tertentu, kerana jika hati itu merasa letih ia akan menjadi buta."

Yang selalu membunuh kebijaksanaan seseorang ialah tamaknya - Sayidina Ali.

Nabi SAW bersabda : " Jagalah dirimu daripada api neraka ... Meskipun dengan sedekah separuh daripada sebiji kurma. Jika tidak dapat, maka sepatah kata yang baik".

Wahai sahabat2ku, manfaatkanlah sewajarnye apa yang ingin aku sampaikan di sini. 

W'salam...

Adiosss...

5 comments:

gadisBunga said...

perkongsian yang bagus esp untuk hari jumaat mcm ni...

lina said...

aida - kenapa minta maaf??

AdiaLuze said...

gadisBunga : Semoga kita dapat manfaat daripadanye ... ;)

Lina : Sy ada mintak maaf ke kak ? Nanti kita tgk balik yee... Tak ingat laaa ... ;P

lina said...

aida sorry sgt2 tersalah taip rupa nyer :) aida tak ada tulis minta maaf ke apa..cuma kesilapan kak ina tersalah taip la tu huhu..nasib baik kat aida hahaha..abaikan ye...adus malu nyer....sorry atas kkecuaian diri ini

AdiaLuze said...

lina : Hehehehe ... Napa plak nak malu ... Biasalah tu.. Manusia tak kan lari dari berbuat silap ... Hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu