Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 9, 2011

Antara Yang SEDAP Dan SIHAT

Assalammualaikum...

Antara SIHAT dan SEDAP mana satu yang korang pilih ??

Kalau SIHAT, biasanye rupanye macam ni :



Bila SEDAP, biasanye lah kan.. Ghupernye macam ni :



Hmmm... Kalau nak SEDAP dan SIHAT pun ada la jugak..Tapi, kosnye agak tinggi la skit berbanding salad ni...

Salad ni yang sihat, biasanye takdela nak letak mayonis yeee..Kalau nak letak perisa pun, cuma letak salt & pepper dan jugak minyak zaitun (yang harganye bukan murah yee)..

Tapi, kalau betul kita nak sihat dan nak guna badan kita ni lama..Bawak2 la makan dengan SIHAT yee... Aku ni kalau hari2 nak makan salad je pun tak lalu..Apa yang mampu dibuat adalah, menyediakan hidangan makanan dengan seseimbang yang mungkin... 

Maksudnye, kalau makan nasi tu, lauk kena ada protein, karbohidrat dan segala jenis vitamin yang perlu..Tapi, kengkadang tu dok mengketedarah mekdi nga kepsi la jugak..Huhuhu..

Tak kiralah macamana pun ye kengkawan, marilah kita sama2 memujuk diri kita untuk mengamalkan cara hidup yang lebih sihat untuk menjamin hari tua yang tak menyusahkan orang lain sangat... ^___^

W'salam...

Adiosss...


3 comments:

ardinihumaira said...

a ah kan.. tu la dni kalo wat salad suka letak mayonis hehe

nur anis said...

dua-dua saya nak bedal..suka sayur,suka daging, suka kentang..tapi x mau itu roti..huhu..

AdiaLuze said...

ardinihumaira : Camtu dah kurang shat la dik..Thehehee

nur anis : Ooo..ni mesti jenis makan burger tak makan rotinye kan...Hikhikhik

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu