Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 6, 2010

Bergembiralah Wahai Teman2ku ^_______^

Assalammualaikum... 


Hidup ni satu cabaran kan?? Kadang kita rasa hepi, kadang kita rasa sedih dan kadang kita rasa mcm sangat2 tak berguna....Setiap hari yang mendatang umpama sebuah kejutan yang tak berpenghujung...Kita takkan dapat meneka dan mengagak apa agaknye yang akan terjadi pada kita pada hari yang mendatang nanti......Hidup ke kita,mati ke kita, tersenyum ke kita atau waras ke kita lagi....


Sori kalau ada yang rasa aku membebel je..Tapi, itu yang aku rasa dan itu yang aku fikirkan...Kompleks kan? Tapi, kalau korang tak nak fikir macamtu, okey jeee...Mudah la skit hidup ni jdinye.Nak buat apa2 takyah nak fikir bebyk...Reeeedaaaahhhh jeeee...Hehehehe


Tapi, kena la bersedia dgn apa sahaja kemungkinannye yeee...Setiap perkara/pekerjaan yang telah dirancang rapi pun kadang2 tak berjalan selancar yang dijangka...Apatah lagi kalo hidup yang tak pernah dirancang....Sedar tak sedar...Perancangan tu ada kalanye penting tapi kenalah diikuti dengan usaha yang berterusan...


Untuk tahun baru yang mendatang ni, kita lagi sekali harus memilih samada hendak menjalani hidup kita dengan tawa dan kesyukuran ataupun tangis dan rungutan....Kebahagiaan atau kesedihan hidup kita adalah atas pilihan kita...Kalau kita dilanda musibah, kita boleh memilih samada hendak menangis,menyalahkan dan akhirnye menderita atau cuba beristighfar, bermuhasabh diri seadanye dan cuba untuk tersenyum dan ketawa kembali dan terus meneruskan hidup di dunia yang ntah bila akan berakhir ini....Wallahualam...


W'salam... 


Adiossss... 


 

4 comments:

hans said...

selamat tahun baru sis

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

Cik Mieyrarif said...

salam maal hijrah yekk

mie said...

hidup gembira dah penuh keimanan..

AdiaLuze said...

Hans/Cm/Mie : mdh2han Thn ni kita akan dapat aper yg kita azamkan...Aminnnn...

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu