Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 3, 2010

CONTEST CERPEN SESEDAP RASA



Assalammualaikum...
Hari Jumaat ni aku terpanggil untuk participate contest mengarang cerpen ni..Al maklumla...Dah lama tak membuat keje2 mengarang ni (lama ker? bkn hari2 aku mengarang ke? Heh)...Maleh la nak tulis panjang2..Kalo korang nak masuk, klik je kat nama Ain Zulaikha.



Hari ni Ain Zulaikha amik cuti...Cuti sesaje nak clearkan cuti tahunan yang masih malambak2 lagi tuh...Pepagi lagi, Ain Zulaikha dah ke pasar atas arahan Mem beso (mak beliau laaa) sambil ditemani kuching kesayangan beliau yang bernama Encik Klabu. Sedang beliau asyik berjalan sambil berbual ngan En. Klabu, tetiba ada pemandu kereta membunyikan hon dengan cukup kuat..POOOOOOOOONNNNNNNNN!!! Gitu la lebih kurang bunyimye,,,Terpinga2 En Klabu dibuatnye..Ain Zulaikha pun ke'blur' ran dibuatnye...Ghupe2nye, Pokcik Seman Teksi cucu Nek Kiah Gebang yang mengehon sambil mengangkat tangan dan tersenyum lebar...Cisss! Nak mengorat aku la tu!! Dasar orang tua gatal!! Kata Ain Zulaikha dalam hati...


Sedang Ain Zulaikha meneruskan perjalanan, tetiba tepon pemberian cinta hati beliau berbunyi..."Ting,Tong!!"...Laaa...mesej ghupernye...Dengan perasaan teruja, Ain Zulaikha pun membuka 'Inbox'nye..."Weh,share kredit dgn aku.." berpinor mata beliau melihat mesej yang tertera...Melihat nombor yang tertera, membuatkan beliau lagi berpinor bijik mata...Nak tau kenapa? Sebab nombor tu nombor xBF beliau...Tanpa berpikir panjang, beliau pun menaip balas.."Banyak cntik muka ko!!!Kalo cantik pun, blom tentu aku nak share ngan ko...Ceeeh poooraaahhh ciiitt!!!" Terus senyap xBF beliau...




Kerana ketensenan melampau, Ain Zulaikha  mengajak En Klabu makan di kedai yang terdapat di pasar yang dilawati beliau. Ain Zulaikha ni tabiatnye, kalo tensen, mesti nak melantok..Nasib baik body maintain jeeee...


 Tengah dok usha2 tempat nak duduk, tetiba Ain Zulaikha terpaku.......Hatinye berbunga2 cinta.....Terlupa dia pada En Klabu yang ntah kemana merayap...Tak disangka2 pujaan hatinye berdiri didepan mata...OOOooohhhh Hyun Bin!!! Pelakon korea pujaan hati beliau didepan mata....Beliau segera berlari2 anak kearah jejaka tersebut...Tetiba dia terdengar jejaka hencem itu bersuara..."Gado2 ada!!! Ayam penyet ada!!! Bakso ada!! Yok mari cepetan adik2 yang manis, kakang2 yang ganteng!!!!" Ya Allah!!!! Mamat Indon rupenyeeee!! Isssshhhhh, malu,malu,malu...Ain Zulaikha segera berlari keluar dari situ sambil tangannye sempat menyambar En Klabu yang tetiba ada di sebelah beliau..
-TAMAT-





Haaa...jangan tak tau..citer paling hampeh pun ader hadiah taui..Ekeke..Jom la..Pelagi... :) .. Oh yeee...Aku nak TAG semua follower aku...Jom la!!!

W'salam...

Adiossss...






          

15 comments:

KayNisa said...

hoh, nak join lah contest ni. haish.. kn fikir idea dah ni.. hehe

Ain Zulaikha said...

hai adialuvluze,wah terharunya da join.. thanks join kontest ni :) apa2 update akan diberitahu.. jangan lupa check nama dkat bawah banner kontest di sidebar. klau tak de nama sampai esok inform k? ;) good luck..

hans said...

hahahaa
nak join juga lah
tengah siapkan entry

P/S : Download Filem : Jangan Pandangan Belakang Congkak 2 & Devil

sekamar rindu said...

salam...

singgah baca entry kat sini..

MIMIE AIZA said...

wooott.. best juge cerita nih.. :)

AdiaLuze said...

Hans&KayNisa : Join jgn tak join ;)

Ain : Contest yg mencabar minda ni sonok nak masuk.. :)

AdiaLuze said...

SR & mimie : mekasih :) join la sama yeee

anyss said...

Salam,
waaaa best ni...cerita paling hampeh pun boleh dapat jugak hadiah

Kontes Cerita Paling Lawak Sedunia

AdiaLuze said...

Anyss : OOo Ada kontes lg ker? Leh la join :)

ijat_asni said...

good luck ^___^

AdiaLuze said...

Mekasih Ijat..Jom join sama :)

Muslimah Optimis said...

salam klik klik..

sebabnya klik sana klik sini jumpa blog ni...

heheheh.. kelako jugak baca...

sekarang ramai mamt indon muka macam pelakon korea ek?? hehe

AdiaLuze said...

Tula MO..Kalo indon yang ada kacukan drh blanda tu kan comey2...Ala, cam pelakon2nye tu...Kacak2 dan comey2 blaka kan..ihik2

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

AdiaLuze said...

AZ : Ok2..jap lagi akak g sn ;)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu