Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 8, 2010

Perempuan oh Perempuan

Assalammualaikum...

Oleh kerana hari ni aku mengalami penyakit 'swinging mood', makanye, n3 aku pun akan dipengaruhi sama la yeee...Pada korang yang taktau pasal mood ni...haaa...ini lah yang dikatakan 'Penyakit Orang Pompuan'...Sebulan sekali mesti kena punyeee...Kalo tak kena, kena g check doktor cepat2... Ngeeeee....

Pompuan ni, Anatomi dan Emosinye sungguh kompleks...Sebab tu, pasangannye kenalah lelaki yang anatomi dan emosinye lebih ringkas dan mudah...Kesabaran amat diperlukan bila menangani kaum Hawa...Terutamanye bila tiba 'Hari2'nye..Kaum Adam mesti ada yang tertanye...Kenapa Ye?...Meh tgk jawapan yang aku leh pk kan buat masa ni...

1) Pompuan ni sifat pengasih dan simpatinye lebih..Sebab tu, setiap benda yang dibuat pun mesti ada malibatkan emosi..Daripada mengemas rumah, memasak dan juga melayan suami dan anak2...Contohnye : Kalo memasak tu, slalu pikir..Apa suami nak makan, lauk apa yang anak makan..dan slalunye apa yg dia makan tak penting..asalkan suami ngan anak2 kenyang, dia dah cukup puas hati...

2) Pompuan ni pemikirannye lebih rumit kerana kalo nak buat apa2 menda slalunye suka pikir jauh2 sampai tak tercapai dek kaum Adam...Contonhye, kalo kemas kain baju untuk balik kampung, biasanye...dah siap kira brapa helai kain baju nak bawak..Kalo musim hujan plak kena bwk baju spare...Kalo ada anak2 lagiiiilah banyak nak kena pk...silap haribulan, balik kampung 2 hari pun, beg baju saja dah siap packing 2-3 beg besar...Hehehe

3) Pompuan kan simboliknye dibuat daripada rusuk kiri kaum Adam...Dekat ngan tangan untuk dilindungi dan dekat ngan hati untuk disayangi...Bila kami menangis/merajuk, tak perlu hadiah setinggi gunung..cukup sekadar pujukan penuh kasih sayang dari kaum Adam..Kalo suami tu, bawak2 la peluk istri sambil usap2 badannye penuh kasih (tanpa ada niat tersembunyi..Heehehehe)...

HAaaa..tu je la 'hujah' yang aku leh kemukakan disini...Sila2 la baca yeee....

W'salam...

Adiossss...


6 comments:

amimarz said...

tang pack baju balik kg tu betul la.. even balik sehari dua, misti bawak byk baju spare... ppuan suka mengemas kot...hehehehe

AdiaLuze said...

Hehehe...amimarz, kita ni org pompuan suka pk kan byk2 kemungkinan...pk kalo tetiba kat kg nak mandi air terjun nanti cmne kalo tak ckup baju...Pk menda2 cmni la yg menyebabkan beg byk...Kihkihkih

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha.kdg2 nk blik kampung dua hari.rasa bw bju ngn bnda2 cm nk ddk sebulan je..pmpn mmg cmtu kn.

AdiaLuze said...

sugar2 : Tp, sbb pompuan la jgk, laki dan anak2 jarang kekurangan baju bila balik kg..hehehe

Hawa said...

Aida,akak setuju sangat2 bab mengems kain baju nak balik kampung...pompuan jugak yang dibebel dan pompuan jugak yg mengemas....Kalau anak dah 4 macam akak ni lagi la plak...Nasib baju asben dia kemas sendirik...kalau bab-bab merajuk tu akak setuju ngan Aida,....walau macamana marah sekali isteri pada suaminya kalau suami peluk, belai, minta maaf ngan isteri...cair...sang isteri..ya...la..kan Syurga itu di bwh tapak kaki suami....

AdiaLuze said...

K.Hawa : Btol2 tu kak...Stuju,stuju...hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu