Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 21, 2010

Usaha,Usaha,Usaha........dan berDOA Lah

Assalammualaikum...

Setiap apa yang terjadi itu, mesti ada hikmahnye kan...Walau pahit macamana sekalipun, janganlah kita asyik nak menyalahkan takdir ataupun orang lain..Cecececehh...Tetiba je aku ni kan...Saje je ptg2 ni nak bermuhasabah diri sekejap..Thehehe...

Kadang2 tu bila ada menda yang tak baik jadi kat kita, cepat je kita rasa yang kita laaaaa orang paling malang kat dunia..Tapi, bila banyak benda baik yang kita dapat, laaammmbaaattt la plak nak bersyukur..kan,kan,kan ^o^

Hari tu masa balik kampung, aku ikut sekali mak aku pergi rumah Mak Aji yang tolong ubatkan adik aku (yang sakitnye dirahsiakan..hehehe). Lepas ubatkan adik aku, mak aku ngan makcik aku mintak tolong ngan Mak Aji tu untuk tolong 'tengok2' kan aku skali..Yela..Dah nak masuk 3 taun kawin tapi masih belum ada zuriat..Takut ada 'benda2' yang 'menumpang'...'Menumpang' aper, pepandai korang la nak mentafsirkannye..Menda2 camni, percaya sangat pun tak leh, tak caya langsung pun tak leh gak..Tapi tak salah kan berusaha???

Kaedah rawatannye, simple je..Semuanye berasaskan ayat2 Al-Quran..Takdelah main jampi pebagai..Lepaih Mak Aji ni tolong 'tengok2' kan, dia kata 'Alhamdulillah..takde menda yang ganggu...cuma belom ader rezeki je'...Aku pun tarik nafas lega..Yela..Kot2 tetiba kalau dia cakap ada 'benda' yang dok ikut aku, tak ke naya tuuu...Jenuh la plak aku nak buang 'benda' tu kaaannnn...Maunye karang aku g toilet nak berteman sepanjang masa..Aku ni tahap penakutnye boleh tahan la jugak..huhuhu

Aku ni manusia biasa...hanya mampu merancang,usaha dan doa..Tapi,last2..Allah juga yang menentukan segala2nye..Sebagai hambanye yang terlalu banyak dosa ni, aku Redha je diatas segala ketentuan - NYA... *___*

W'salam...

Adiossss...

12 comments:

Ayuni said...

hikhik, btul, air mata drh pun sye tetap akn usaha utk masa dpn...

zaL_cdpx said...

sabar ! tuhan nk uji tu.., nk tgk sejauh mne kesabaran kite

Ezzu Raza said...

Kita selalu cakap usaha..usaha..dan doa..tp sebenarnya kita selalu terlupa..termasuk aku la..yang sepatutnya..doa..usaha..usaha..usaha..doa..
kan mcm baru lengkap kan..sbb tu biasanya ada doa pembuka..dan doa penutup..sekadar pandangan..tq..

CGG said...

selamat maju jaya sis:)

alinac lover said...

cuma perlu bersabar je kan~

Cik Mieyrarif said...

ouhh betul2

sekamar rindu said...

salam..


setiap apa yg berlaku ada hikmahnya...


best entri ini,.

AdiaLuze said...

Ayuni : Chaiyok2!!!

zaL_cdpx : Tq!Akak akan tetap berusaha dan bersabar :)

Ezzu Raza : Pandangan yg amat membina...Thanks bro!!

CGG : Mekasih...doakan akak slalu yek!

AL : Usaha akan tetap diteruskan ;P

Cik Mieyra : ^_^

SR : mudah2han hikmahnya akan tiba tak lama lagi..Amin....TQ :)

cikpuanhady said...

dun worry, akan ada rezeki untuk akak tu nanti..

p/s : kalau akak nak tahu lebih psl nuff leh tgk entri ni juga..

Jom skodeng :Mengenai CPC, CPM, BE & ME Nuffnang

anyss said...

Salam,
Usaha, doa dan sabar...
Allah hanya uji hambaNya yang Dia tahu mampu sahaja. Bila ujian tu sampai kat kita, maknanya....Allah tahu kita mampu. Maknanya...kenalah kuatkan semangat sikit dan semat di minda, Kita boleh. Bukan malaysia je boleh tau!

Kontes Cerita Paling Lawak Sedunia

Mata Hati said...

rezeki akan sampai suatu masa nanti.. usaha terus berusaha demi masa depan yg cemerlang, gemilang dan terbilang :)

AdiaLuze said...

cikpuanhady : Amiiinnn..N3 tu nanti akk skodeng ye ;)

anyss : Betul tu..Tuhan hanya akan memberi apa yang kita mampu hadapi je kan...?TQ sis!

MH : Ye betul tuu!! Hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu