Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 10, 2010

Demi cintaku pada mu

Assalammualaikum...

Aku nak share ngan korang satu lagu search yang aku tersangat la sukanye..Nak share Video, kat opis aku ni xleh nak bukak You Tube..Jadinye, aku bagi lirik jela yee...Aku rasa yang lahit tahun 80an memang arif sesgt la ngan lagu ni kaaan...

Demi cintaku pada mu
Ke mana saja kan ku bawa
Ku hujung dunia ke bintang
Kejora

Demi cintaku padamu
Kukorbankan jiwa dan raga
Biar pun harus ku telan
Lautan bara

Bulan madu di awan biru
Tiada yang menggangu
Bulan madu di atas pelangi
Hanya kita berdua
Mengecap nikmat cinta
Yang putih tak terbendung
Sesuci embun pagi

Andai dipisah
Laut dan pantai
Musnahlah ilham
Hilang pedoman

Andai dipisah
Cahaya dan bulan
Gelap gulita
Musnah asmara

Lirik Ehsan : SINI

Ini barulah lagu jiwang karat seeyyyhhh...Hehehe..Lelaki ni biasanye sebelum kawin tu, ke hujung ke bintang kejora nak dibawanye kite ni kan...Tapi bila dah jadi bininye, nak bwk ngeteh ngan kengkawan pun payah sesgt...Hmmmm...Nyampah kaaaannnn..... @____@

Takpela..Kita pun kekadang ada berubah sikit kan..Takkan la laki tu nak sama jeee...Lagi2 kalo yang ada anak...Kot ye pun sayang ka, cinta ka..biarlah berpada...Itu semua pinjaman dan tanggungjawab dari Tuhan tuu...Jadi, pepandai la kita nak jaga dan jalankan tanggungjawab seikhlas mungkin..Kalo boleh, jgn tanye apa yg laki kita dah buat untuk suami kita, tanya diri kita sendiri, apa yang blom kita buat untuk dia...Ingaaat...Syurga istri adalah di bawah tapak kaki suami...Tapi syurga suami masih lagi di bawah tapak kaki ibunyaaa...Bukan tapak kaki kita yeee... ^o^

Jadi, kepada yang dah jadi bini2 org tu, marilah kita memperbaiki diri kita kearah kebaikan bersama....Chaiyoookkk!!!!!

W'salam...

Adiossss...


7 comments:

Lulu caldina said...

eheh..minat dgn lagu ni..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

walaupun syurga isteri di bawah tapak kaki suami hope suami2 jgn la naik kaki lak kt isteri yer.. Apapun si suami.. Isteri adalah anugerah, so hargai & jagai sebaik mungkin sebab kita takkan dpt anugerah hari2.. Then jgn hanya menjulang masa blm dapat, & terbiar bila di miliki.

AdiaLuze said...

Lulu : Bestkan...jiwang semacam jeee..

TLLS : Btol tu...Semoga kita semua dijauhkan dari laki2 yg kaki pukul cmtu yeee...

hans said...

wah
den suko lagu nih
bestttttttttt

P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

AdiaLuze said...

Hans : Same la kita dik non weeiii..Hikhikhik...

Cik Mieyrarif said...

suke lagu nee.
jiwang je :P

AdiaLuze said...

Mieyra : ^_________^

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu