Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 28, 2010

Ramai Orang Kata

Assalammualaikum...

Ramai orang kata dia kedekut..Tapi dia kata "Bukan kedekut...Jimat..."

Ramai orang kata dia suka marah2...Tapi dia kata "Bukan marah...Nasihat..."

Ramai orang kata dia boros...Tapi dia kata " Bukan boros...Bersedekah..."

Ramai orang kata dia kaki perempuan..Tapi dia kata " Bukan kaki perempuan...Peramah..."

Pendek kata, apa pun yang orang ramai kata tak akan jadi kudis pada diri kita selagi kita tau apa yang kita buat...

Jadi, jangan terlalu mendengar apa yang orang kata tentang orang lain..Kenal dulu orang itu sebelum kita memandai2 nak menilai...Kita cuma manusia biasa yang tak akan lari dari melakukan kesilapan...Lebih baik kita jadi seorang yang PEMAAF daripada seorang yang PEDENDAM...Bukan kena bayar pun kalau kita nak maafkan orang kan.. ^____________^

W'salam...

Adiossss...

4 comments:

lina said...

:)

AdiaLuze said...

Lina : ^________^

miss_L said...

Tgk niat kita :D

AdiaLuze said...

miss_L : Btol tu..Tp malangnye, biasanye org menilai sebelum tanya apa niat kita...

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu