Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 13, 2010

Ingatan Kita Bersama

Assalammualaikum...

Hari Jumaat malam Sabtu yang lps, aku ader tgk citer 'Knowing' lakonan Nicholas Cage...Korang penah tengok ker? Kalo tak penah, gugel jeee....HEhehe... Aku tgk pun dah separuh citer laaa...Masa aku tgk ni, watak anak Nicholas dalam citer ni (Caleb), leh dengar suara2 halus dan leh tgk malapetaka yang bakal terjadi di masa hadapan...Bunyi cam mengarut la, tapi filem Amerika mmg melambak pun yang mengarut..Cuma sebab diaorg bijak dalam cinematografi, semua menda2 yang mengarut ni nampak sangat2 menarik...

Berbalik pada citer aku tadi, pada yang suka tgk citer2 Amerika yang bertemakan 'Hari Kiamat', makanya ini adalah citer yang anda patut tonton...Aku pun tgk citer ni sebab laki aku minat ngan si Nicholas Cage ni..Nasib baik citer dia aku leh 'masuk'...Jadi, layaaaaaaannnn je laaa...

Kadang2 bila tgk citer tentang hari kiamat ni, aku rasa konteks Hari Kiamat tu macam kurang difahami oleh mereka2 ini...Tidakkah mereka tau, yang bila dinamakan Hari Kiamat, tidak akan ada satu pun makhluk Tuhan di dunia ni akan terselamat...Termasuklah, makhluk2 asing yang masih misteri lagi kewujudannye pada kita tu..

Takkan ada kapal canggih yang boleh menyelamatkan kita dari limpahan air laut yang bergelora, takkan ada planet lain yang boleh menyelamatkan kita dah panahan teriknye cahaya matahari yang melampau...Takkan ada apa pun yang boleh membantu kita masa tu...Ingaaattt ye kawan2 (juga ingatan untuk aku jgk), bila 'masa itu' sampai,  mak ayah kita, suami kita, adik bradik kita, anak2 kita...sapa2 saje yang kita penah sayang sesgt masa hidup ni pun takkan ada yang boleh tolong kiter...Yang boleh tolong kita cuma satu...Siapa? Korang pikir dan jawab la sendiri...Ahaksss....

W'salam...

Adiossss...


3 comments:

Syed Hilmi Syed Yahya said...

betul2...ari kiamat nie memang x de siapa pown dpt tolong kite...

tentang cite "Knowing",,,ape yg anda terang kn slah,,,,maaf,sy nk betulkn,,

sebenarnye,cerita nie deir imbas kembali zaman dulu,,,zaman dulu ade budak kecik yg pelik,,,suatu hari,sekolah budak kecik 2 ade buat progrem untuk budk2 skolah iaitu mereka kene lukis ape2 je n sekolah itu akan tngalkn lukisan tu didalm 1 kapsul dn ditanam didalam tanah di depan sekolah,tp budk kecik 2 x lukis just tingal kn nombor2 yg pelik,...


50 thun kemudian,kapsul itu dikeluarkn balik dari tanah dn kanak2 yg sekolah di situ leh ambil sume hasil seni pelajar 50 tahun lepas...anak Nicholas nie x dpt lukisan,tp dpt nombor yg budak pelik 50 tahn 2 tulis,nicholas dlm watak itu adalah seorag pensyarah dlm bidang sains,,jd dier pown kaji nmbor 2,,lupe nye nmbor 2 adlah tarikh,kordinat n jmlah orag yg dh mati ataupown bkl mati....


itu jelar nk cite,,,,,,hehe,,,ape2 pown cite ni mengarut tp best,,,hehe,,,

alinac lover said...

cerita pasal kiamat ek~

isk~

AdiaLuze said...

SHSY : Oooowhhh..cenggitu yee..TQ yee..Akk tgk citer ni dah separuh sbb tu pemahaman lain tu...Hehehe

AL : NApa ish,ish,ni...terkedu ker...Huhuhuhu

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu