Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 27, 2010

Lelaki Ni...Perempuan Tu....

Assalammualaikum...

Korang penah tak terpikir tentang perubahan sikap lelaki dan perempuan setelah berkahwin? Bagi yang belum berkahwin mesti tak terpikir apa2 lagi la pasal menda ni. Tapi, bagi yang dah berumahtangga, mesti perkara macam ni dah jadi lumrah...Hehehe...

Kat bawah ni aku nak senaraikan beberapa perbezaan yang telah aku teliti dan kaji (ceh..cam bagus je ayat kaannn..heh) :

(1) Lelaki ni, sebelum kawin, dalam sehari tu mau dekat 10 kali telefon@SMS tanye dah makan ke, dah minum ke, macam2 'ke2' lagi laaa..sampaikan ke bab2 ke tandas pun nak ditanye...Lepaih tu kalo tepon, tak bergayut sampai sejam dua tak sah..Tapi, lepaih kawin je, kalo kita hantar SMS panjang lebar ala2 cerpen pun, dia cuma balas dgn 'k' je...buat sakit hati je kan...Kalo jwb tepon pun, baru sembang 2 minit dah kelam kabut nak letak...Sibuk sangat katanyee...Ish,ish,ish...

(2) Perempuan ni, kalo dulu masa couple2, nak kuar rumah, pakai minyak wangi tu, kalo tak 'setong' dua, takleh! Bila dah kawin dan beranak pinak, g pasaraya pun, pakai baju klawar je pun jadi...Wakakakaka....

(3) Lelaki ni, kalo dulu bercinta, tunggu gf bersiap nak kuar, 2-3 jam pun sanggup hadap...Tapi, bila dah kawin, bini tu baru je nak tempel bedak dah melalak suruh cepat...heh...Kalo bini kuar tak bersolek, dok komplen plak muka pucat cam mayat...Haiiishhhh...

(4) Perempuan ni, sebelum beranak pinak, badan solid kemain lagi...Kalo pegang pinggang tu, dapat sekali cekak je la pendek kata...Laaa niii...Mmmmppphhh....Semua baju pun kena beli baru dek kerana penambahan berat badan yang mencanak2 (Cam aku jgk la ni...huhuhu)...

Ok la...cukup2 la tu yeee...Karang ada yang sakit hati plak baca n3 aku ni...Sowi ye kengkawan!!! Jangan la terasa...Sekadar celoteh ringan di tengahhari Isnin ni... ^.^

W'salam...

Adiossss...


6 comments:

Ayuni said...

ye ke? sye x kawin lg, hikhik...

AdiaLuze said...

Ayuni : Tak semua macamni...Adalah sesetghnye..Hehehe..Nanti dah kawin, kaji sendiri yeee...

lina said...

:)

zaL_cdpx said...

heheh....laki mmg cmtu... tp xsmue ! hihi

De Mois said...

Owhh..yeke. Tak tau pulak saya

AdiaLuze said...

Lina : ^_^

Zal : Mmg pon..Hehehe

De Mois : Tak tau ke tak ngaku..Huhuhu

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu