Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 2, 2010

Qalesya...Satu Perjalanan Ke arah Perubahan

Assalammualaikum kengkawan...


Aku baru habis tengok citer Qalesya kat Astro Oasis.....Penah tgk? Banyak pengajarannye drama bersiri ni...Pelakon utamanye, bebudak je pun...Tapi dri watak bebudak ni, digambarkan juga keperibadian mak ayahnye....


Betul la kat pepatah..Melentur buluh biar dari rebungnye...Yela...Kalo dah jadi buluh, payohla..Dah keras mekong..Hehehe...


Selain watak Qalesya, satu watak yang aku suka..penamanye watak tuh...Alaaaaa...Terlupa la plak...Tkpela...Budak yg berlakon tu, muka dia camni :



Korang mesti kenal kan?? Ooowwhhh....Aku ingt namanye...Kalo tak silap, Muhammad...Haa..Yela tuh...Betul la tuh...Hehehe...Kena tengok muka baru ingt nama...

Budak Muhamad ni kisahnye dari kluarga kaya...Dia nak jadi penyanyi...Siap ada band sendiri lagi...Tapi disebabkan mak bpknye g hantar dia ke skolah pondok, segala2nye berubah...KAt situ dia kenl kengkawan yang ada macam2 ragam...Tapi setelah pelbagai kejadian yang berlaku dan ditempuhi dgn kengkawan yg ada, dia akhirnye mendapat hidayah untuk berubah....

Yang peiknye, bila dia berubah ni, mak ayahnye plak yang tak suka...Anak azan dan ajak solat pun kena marah.Ish,Ish,Ish....Ni kira dah terbalik kot la ni....Patutnye mak ayah yang mendidik...Tkpela...Sekurang2nye, Allah membuka pintu hati anaknye utk berubah dn semoga dgn harapan dapat membimbing mak ayahnye sama....

Jadinye kengkawan..Kalo nak buat mende baik, takyah la nak tunggu 'diseru' baru nak buat yeee....Bukan semua orang bernasib baik untuk dapat hidayah dari ALLAH...Kita kena ingat yang kita amat2 beuntung dilahirkan dalam Islam...MAcamn matinye kita, tak ada siapa pun yang tau..MArilah kita sama2 menyeru diri sendiri untuk membuat yang terbaik selagi hidup sebelu tiba masa kita diseru kembali ke Rahmatullah...Ayuh kawan2!!!

W'salam... 

Adiossss... 

 



7 comments:

qilamahadi said...

pernah juga tengok cerita ni
seronok je tgk budak laki 2orang yang jadi ustaz tu
hahah

Semarak Api said...

sy suke drama ni sebab budak pompuan tu comel..hehe..

AdiaLuze said...

Qila : Oooo...Yg dialog dier " Nama saya haji,haji,haji Mustafa"...erk btl ker namanye??

SA : Yg namanye Elfira Roy tu kan? Tgk gambo die kat majalah, leh tahan la seksinye (bg bdk sebaya dia la...)

lina said...

aida - terima kasih nnt kak lina ambil ekkk.

AdiaLuze said...

Amik tau k.lina..jgn tak amik..hehehe

kakchik@ella said...

Qalesya favorite anak saya. Hehe ..

AdiaLuze said...

Ooo..yeke kakchik?? Sy kengkadang je tgk..hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu