Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 1, 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ???

Assalammualaikum... 


Malam ni aku merajinkan diri untuk join Segmen terbaru En.Ben...Cam besa2, kalau nak join, klik je banner ni :




Citer aku pasal KEMATIAN yang menginsafkan aku :

Sebelum aku bekerja di tempat keja aku sekarang ni, aku penah keja kat satu tempat menjual kain langsir sebagai Sales Consultant. Seronok giler keja kat situ. Ada macam2 jenia orang aku jumpa. Okeh! Berbalik pada tajuk citer. Kat sini aku ditemukan Tuhan dengan seorang lelaki yang bakal menjadi sahabat yang aku namakan sebagai 'S'

'S' tergolong dalam golongan 'lelaki lembut' yang kalau bercakap ikut sedap mulut je...Hehehe.. Tapi, at least dia jujur dan tak bermuka2... Itu yang aku sangat suka tentang dia...

Nak dijadikan cerita, setelah 4 tahun kami bekerja bersama, aku telah ditakdirkan untuk berhenti dan kerja ditempat aku keja sekarang ni. Walaupun begitu, aku kerap menjenguk dia di tempat keja lama aku yang terletak di Puchong. Laki aku sedia maklum tentang persahabatan aku dengan si 'S' ni dan merestuinye...Hehehe...

Sebelum aku berhenti kerja, 'S' pernah memberitahu aku yang dia menghidap penyakit barah darah dan doktor menyatakan yang dia hanya berpeluang hidup sehingga bulan 11 2008. Tapi, kuasa Tuhan mengatasi sgala2nye apabila menjelang tahun 2009 dia masih dipanjangkan umur...

Setelah dia mengetahui tentang penyakitnya itu, si 'S' banyak berubah. Bukan kearah yang tidak baik...Tapi, ke arah yang lebih2 baik.. Dan aku bersyukur... Dia sempat kembali ke jalan yang benar setelah tersasar sekian lama. Tiap waktu sembahyangnya, sehabis daya akan dilaksanakan di Masjid. Perilakunya bnyak berubah. Bahasa pertuturannya lebih lembut.

Pada bulan Mac 2010, sahabat kesayangan aku ini telah kembali jua ke Rahmatullah...Al-Fatihah buat rohnya...

Kata2nya pada aku yang tak dapat aku lupa beberapa bulan sebelum dia meninggal adalah " Kau janganlah sedih..Masa aku akan sampai tak lama lagi...Jangan takut, aku tau kau kuat dan kau boleh menghadapi semua benda bila aku tak ada nanti".... Kalau korang nak tau, dia ni adalah penasihat aku bila aku ada masalah....Dialah yang sentiasa menyokong dan memberi kata2 semangat disaat orang lain menghina dan mengeji aku...Kerana itu, kehilangan dia sangat2 aku rasai...

Apa yang menginsafkan aku, walaupun si 'S' ni waktu hidupnya, banyak benda2 tak elok yang dia dah buat, aku bersyukur sangat2 sebab dia sempat bertaubat dan aku sentiasa berdoa semoga taubatnya diterima ALLAH.. Insyallah...

Ini menunjukkan, tak kira macamana tak baik amalan kita ketika hidup, jika sebelum mati kita sempat bertaubat, Insyallah segala2nya akan dipermudahkanNYA..

Alamak..Terpanjang la plak cerita...Ok la...Tu la serba sedikit cerita aku....Selamat membaca !!

W'salam... 

Adiossss... 

 

9 comments:

b a m b a m ' s said...

cerita nie pon sediah jugak kak..huuuuu~ :'(

AdiaLuze said...

b a m b a m ' s : Mekasih dik.. ;)

khairiyah said...

huu..alhamdulillah sempat jugak die bertaubat..peringatan utk kte yg masih hdp ni kan kak..;)

AdiaLuze said...

khairiyah : Alhamdulillah...Betul tu dik....

apisv2 said...

slm kunjungan...
saje dtg usha2 cerita korg;p

saya menyokong vlogger malaysia

mas.saari said...

sedih... :-(

AdiaLuze said...

apisv2 : Mekasih sudi berkunjung ^__^

mas.saari : !___!

deeya said...

ALLAH melihat kita pada amalan-amalan yg terakhir .. insyaALLAH taubat nya ditrima ALLAH :)

AdiaLuze said...

deeya : Mmmm.. betul3... mudah2han taubatnye diterima... begitu jugak kita nanti ye dik... ;D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu