Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 8, 2011

Apa Pilihan Korang ??

Assalammualaikum...


Jika korang diberi pilihan, pilihan mana agaknye yang korang akan pilih dalam 2 situasi di bawah ni :


Situasi Pertama (Untuk semua jantina) :


Sekiranya anda diberi 2 pilihan ; samada hidup dengan hasil menjual kuih, tinggal di rumah flat kos rendah dan hidup dalam keadaan zuhud ATAU hidup dengan hasil bekerja di syarikat2 besar, bergaji dan pangkat besar, tinggal di banglo indah dan hidup dikelilingi kemewahan...Yang mana satu akan anda pilih ???


Aku rasa, secara lojiknye, ramailah yang akan memilih pilihan yang kedua kan ??? Yela..Mana ada orang yang sanggup hidup susah kat dunia ni kan.. 


TAPI.. pernahkah korang terfikir, MUNGKIN, walau hidup dalam keadaan Zuhud, hati akan lebih tenang..dan jiwa akan lebih tenteram..Sebab? Punca rezeki kita dah sedia tau halal haramnye dan hidup Zuhud ni biasanya kita ada lebih masa untuk mendekatkan diri dengan Tuhan...MUNGKIN...


MUNGKIN, kalau kita hidup terlalu mewah kita akan tenggelam dalam dunia kita sendiri dan akhirnya kita akan terlupa untuk mengingatiNYA...Kesibukan untuk mengekalkan kemewahan hidup yang dimiliki juga akan menjadi punca kita semankin 'jauh' dariNYA... MUNGKIN....


Situasi Kedua (Untuk Wanita saje) :


Datang 2 jejaka kepada anda...


Profil Jejaka Pertama :


Pekerjaan : Bekerja Sendiri (berniaga kecil2lan)


Kereta : Myvi


Pendidikan : Universiti Al-Azhar


Profil Jejaka Kedua :


Pekerjaan : Bekerja dengan bapa yang mempunyai pernigaan sendiri


Kereta : BMW 5series


Pendidikan : Universiti Harvard


Antara 2 jejaka ni, mana satu agaknye yang si gadis2 di luar sana akan pilih? Sila2 jawab yee..JUJUR tau..Takmo tipu2...


Soalan2 yang aku ajukan di atas ni takde hadiah yeee...Nanti korang salah paham plak.. Aku cekadar nak berkongsi pandangan..Kalau korang nak kongsikan jugak, sila2 la tinggalkan kat ruangan komen yee !!! Mekasih semua !!! ^___^


W'salam...

Adiosss...


4 comments:

Amy Syaquena said...

alamak x boleh buat pilihan la huhu...

AdiaLuze said...

Amy Syaquena : Alaaa..Napa xleh wat pilihan...pilih jee...

Miss Ran said...

pilihan y pertame

AdiaLuze said...

Miss Ran : Pilihan pertama utk kedus2 situasi ker? Haaa.. jawab ye..hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu