Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 4, 2011

Sempurna

Assalammualaikum...


Hari Jumaat datang lagi !!! Sebagai Penghulu segala hari, tentunya hari ini amat dinanti2kan oleh seluruh umat Islam..


Tengahari ni, aku tetiba nak cakap pasal kesempurnaan...


Tak kiralah dalam kehidupan seharian ke atau pekerjaan yang kita lakukan seharian, ada orang yang sangat2 pentingkan kesempurnaan. Bila buat report, semuanye nak detail, nak sempurna.. Bila buat presentation, semua kena sempurna dan flawless...


Dalam kehidupan seharian pulak, kalau nak kemas rumah tu, mesti kena betul2 bersih.. Takleh ada sebutir pun debu... Kalau bersihkan badan tu, kena betul2 bersih.. Takleh nak ada setompok pun daki...


TETAPI...


Kenapa dalam melakukan solat, kita nak berkira? Cukup ke sekadar melakukan apa yang wajib dan mengabaikan apa yang sunat ??


Kenapa dalam soal bersedekah, kita nak mengungkit2 ? Cukup ke sekadar menghulur cek bernilai RM10k tapi sibuk menghebahkan di media sana sini ??


Banyak sangat 'Kenapa' yang aku nak tuliskan, tapi takut korang la pening nak baca..Hehehe...


Pikir2kan lah sendiri ye kengkawan... Aku ni pun bukannye baik sangat pun... Terlalu banyak 'lubang2' yang perlu aku 'tampal'... Jadi, marilah kita 'tampal' sama2 'bahtera' yang akan kita naiki di akhirat nanti...


Semoga semua amalan2 kita dapat diterimaNYA jua... Amin...


P/S : Kepada kaum lelaki (termasuk laki aku), jangan lupa gi solat Jumaat ye hari ni ^____--


W'salam...

Adiosss...


2 comments:

wahida said...

selamat hari jumaat sis...

semoga kita mendapat penuh keberkatan ari ni...

AdiaLuze said...

wahida : Sama2 sis...Doakan yang baik2 je unutk kita semua !!!

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu