Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, March 5, 2011

Bukti2 Keagungan Allah - Episod 1

Assalammualaikum...


Hari ni aku nak kongsi 10 antara 20 bukti keagungan Allah yang aku petik dari Esempoi dot kom ... Marilah kita hayati ilmu ini bersama...


1. Jika semua saluran urat darah dalam tubuh manusia dicantumkan ia boleh meliputi Jalan Raya sepanjang 96,000. Kilometer.


2. Saraf ditubuh badan manusia dapat menghantar impuls kira-kira 90 Meter sesaat.


3. Jika usus kecil manusia dibelah dan dicantum-cantumkan, ia boleh memenuhi kawasan seluas 9.2 Meter persegi.


4. Manusia akan hilang sebanyak 50 Peratus deria rasa pada usia 60 tahun.


5. Setiap langkah kehadapan anda terpaksa menggerakkan 54 otot dalam tubuh badan.


6. Orang lelaki mudah mendapat buta warna, 10 kali ganda berbanding wanita.


7. Manusia bernafas kira-kira 23,000 kali dalam tempoh 24 jam.


8. Apabila sesaorang bercakap, secara purata 300 titisan air liur akan keluar dalam tempoh seminit, iaitu kira-kira 2.5 titisan bagi satu perkataan.


9. Secara purata seseorang itu minum 8,000 gelen air sepanjang hidupnya.


10. Manusia hanya menggunakan 10 peratus daripada otaknya untuk berfikir. (Lagi 90% bakpe la agaknye yee)


Haaa... Ni baru 10.. Di lain entri aku akan sambung lagi tau... Korang baca sampai habis tau dan cuba2 la hayati seperti yang sepatutnye...


W'salam...

Adiosss...


3 comments:

Ina said...

90 peratus nak gi shopping kat mana hari ni..muahaaahaa

Nurul Afifah said...

interesting 'panjangnye' anggota bdan kita ni~

AdiaLuze said...

Ina : Hukhukhuk...


Nurul Afifah : Tulah..Banyak lagi yang kita tak tau ni dik...Ni baru skit... ;D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu