Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, March 6, 2011

Bukti2 Keagungan Allah - Episod 2

Assalammualaikum...


Wokey kengkawan, di pagi hari Ahad ni, aku nak sambung lagi 10 bukti keagungan Tuhan yang mungkin kita dah tau tapi buat2 taktau. Info ini aku perolehi daripada Esempoi dot kom ... Ingaaaat...! Baca sampai habis...Jangan skip2... ^_____--


11. Ketika bersin, semua organ dalam badan tidak berfangsi termasuk jantung. (Maknanye, kalau bersin tak berhenti, leh meninggal tau.. !!!)


12. Kerosakan otak akan berlaku jika suhu badan meningkat melebihi 41 darjah Celcius. (Sebab tu kalau demam kena pastikan tak terlalu panas)


13. Badan manusia mengandungi sulfur yang cukup untuk membunuh kutu anjing, karbon untuk membuat 9,000 batang pensel, potassium, lemak untuk membuat 7 ketul sabun, fosforus untuk membuat 2,200 batang kepala mancis dan air untuk mengisi tangki sebanyak 37 liter.


14. Ketika mulut kering, anda tidak akan dapat menikmati sebarang makanan, ini kerana air liurlah yang membantu kita merasa sesuatu yang masin, manis, masam dan sebagainya. (Inilah nikmatnye ada air liur)


15. Apabila anda mengecam muka sesaorang anda sedang menggunakan otak sebelah kanan.


16. Pada retina mata, terdapat lebih 100 juta sel yang cukup sensitif terhadap cahaya.


17. Jika 80 peratus hati manusia dipindahkan, bahagian yang tinggal masih boleh berfungsi, malahan ia akan membesar ke saiz asal dalam tempoh tertentu.(Jadi, jangan takut2 nak derma hati yeee)


18. Secara purata kita menuturkan 30,000 perkataan sehari, mengambil masa selama 3 jam 30 minit. Ini bererti dalam tempoh 1 jam kita menyebut 9,000 perkataan yang ada. (Banyaknye la kita bercakap yeee )


19. Jika anda terkurung didalam bilik yang kedap udara, anda akan mati kerana keracunan karbon dioksida bukan kerana kekurangan oksigen seperti yang disangkakan.


20. secara purata setiap orang makan 51 kilogram bahan perasa temasuk gula dan garam setahun.


Wow !!! Banyak betul info2 yang kita sedar tak sedar sentiasa berlaku pada kita dalam kehidupan seharian kan.. Marilah sama2 kita renung2kan bersama semua kejadian Allah dari sekecil2 hama hinggan sebesar2 dunia...Insyallah, kita akan lebih bersyukur...


W'salam...

Adiosss...


4 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

Maha suci Allah Tuhan yg menjadikan sekalian alam :)

miss_L said...

Kih kih..no 18 tu..agak2 dlm banyak2 kite bercakap berape percent ler yg ber faedah yer hik hik :P..huhu saye sendiri byk borak2 kosong dgn kawan2..isk isk

AdiaLuze said...

sugar2 kapas strawberry : Subhanallah...

miss_L : Betul tu... Segalanya berlaku kadang2 tanpa kita sedar kan... ;)

mALd!EyA said...

subhanALLAH...ALLAHuakhbar..
speechless~

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu